И малките хокеисти на НСА с купата на Qatar Airways

Хокей на лед
Добави в Svejo
    25/11/2018 22:00
И малките хокеисти на НСА с купата на Qatar Airways

И малките хокеисти от отбора на НСА вдигнаха купата след още по-малките си приятели от Славия на първия турнир по крос-айс Qatar Airways Kids Cup Sofia.

Във втория състезателен ден на надпреварата съставът на НСА, воден от треньора Станислав Кънчев, спечели трофея при 10-годишните. Преди това в събота пък „белите”, водени от Мартин Миланов, който е и президент на хокейната федерация, триумфираха при осемгодишните.

Турнирът се провежда за първи път и събра над 120 малки хокеисти, сред които имаше и момичета.

Състезанието на по-големите доведе в обновения Зимен дворец в столицата седем отбора, всеки от които изигра по 6 мача. На терена едновременно вървяха по три двубоя, като игралните полета бяха обособени по ширина на леда. Турнирната програма на втория състезателен съдържаше общо 18 срещи, мачовете на цялото състезание бяха 30.


Крой-айс е адаптиран вариант на хокея на лед, който се практикува при подрастващите. При осемгодишните (трима полеви играчи и вратар) мачовете продължават по 10 минути, а при десетгодишните (четирима полеви играчи и вратар) – по 12 минути.Всички малки хокеисти получиха възпоменателни медали , а за двамата най-добри от всеки отбор имаше предметни награди, също осигурени от Qatar Airways.
Крайно класиране при 10-годишните: 1. НСА, 2. Балкан, 3. Славия, 4. Ирбис, 5. ЦСКА, 6. СК Левски, 7. Левски София.

Авиокомпания Qatar Airways подкрепя многобройни проекти в цял свят, всеки от които има за цел да подобри качеството на живот и пълноценното израстване на хората, към която е насочена каузата.

По-известни са програмата „Образование за всяко дете“, дългогодишната подкрепа към Фондацията за борба с мозъчни тумори при децата (Children’s Brain Tumor Foundation) и Благотворителения тръст „Орбис“, редица инициативи в борбата с рака на гърдата и в подкрепа на децата аутисти.

Спортът заема специално място в този списък. Подкрепа на Международния център на спортна сигурност и традиции в спонсорството на популярни спортни отбори от световната спортна сцена (ФК Барселона, АС Рома, Байрен (Мюнхен) и др), наред с работата по различни проекти, насочени към подкрепа на местни и чуждестранни общности са приоритети за националния превозвач на Катар. Доха приема през 2019 г. световното първенство по лека атлетика, а през 2022 г. и световното първенство по футбол.

Николай Кръстев, снимки: Ивелин Солаков

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway