В Хебър отчитат 35 % растеж в школата

Волейбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 29/01/2019 16:00
В Хебър отчитат 35 % растеж в школата

35 % растеж на желаещите да се занимават със спорт деца отчитат в Пазарджик.

 

Това отбеляза техническият директор на волейболния Хебър Александър Иванов на пресконференция, на която участваха още старши треньорът Атанас Петров и капитанът Иван Станев. В средата на януари тимът вдигна Купата на България по волейбол при мъжете след победа над Нефтохимик.

"Целта на Хебър беше да направим нещо устойчиво. Затова започнахме с план, който да развиваме в следващите няколко години. Идеята е да се надгражда. Има над 35 процента растеж в школата и във всички спортни клубове в Пазарджик през последните няколко години. Имаме план за развитие на школата – като методология и организационно, за да може тя да дава волейболисти за мъжкия клуб", каза Александър Иванов.

"От началото на проекта ние мислехме най-вече за хората в Пазарджик. Целта трофей може би идва на трето място за нас. Основното беше първо да обединим хората на Пазарджик, второ - да накараме децата да се занимават повече със спорт, да ги вкараме в залите. В момента всички са полудели не само по волейбол, децата са напълнили залите, басейни и стадиони. Това е още една сбъдната цел, която си бяхме поставили.

Трябва да припомним, че Хебър е дал може би най-много национални състезатели по волейбол. Школа, която е дала много специалисти, има големи традиции в града. В последните 18 години нямаше средства и организация за професионален отбор, но школата винаги е работила", заяви треньорът на ВК Хебър Атанас Петров.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари