Четирима млади български треньори летят за обучение в Пескара

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 14/03/2019 14:30
Четирима млади български треньори летят за обучение в Пескара

Александър Капитански, треньор на деца, родени след 1 януари 2005 година от РД Спорт, Ивелин Петков - Славия, треньор на деца, родени след 1 януари 2006 година, Мартин Герговски - Монтана, треньор на деца, родени след 1 януари 2006 година, и Петър Иванов - Национал, треньор на деца, родени след 1 януари 2005 и 2011 година, са четиримата, които от 2-ри до 8 април ще преминат обучение в академията на италианския Пескара, с Директор доцент доктор Джузепе Джерия, доскорошен ръководител на академията на Ювентус.

Джерия, който преподава и в треньорската школа "Коверчано", ще бъде гост лектор на методически семинар в София през май.

 


Александър Капитански


С курса в Пескара, преминалите по програмата на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики зад граница за млади треньори, преобладаващо от малки клубове, вече са 30 за две години и половина.

 


Ивелин Петков


В конкретната четворка нов за програмата е Герговски.

 

Капитански, който от няколко дни е и докторант на Националната спортна академия "Васил Левски", е преминал досега от обученията на Проспорт Медиа през академиите на Чарлтън и Ливърпул, Петков - в Ливърпул и Фиорентина, а Иванов бе част от първата група в английския Чарлтън.

 

Петър Иванов

Обучението на треньорите е партньорско взаимодействие между Проспорт Медиа, ПМРС Миниджмънт и футболен клуб Пескара.

 

Мартин Герговски


В академията на Пескара се състезава роденият през 2002 година български централен нападател Александър Кирилов, който прави фурор след Нова година с 5 гола, в 6 мача за тима до 17 години.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари