Ангел Стойков: Резултатът срещу Украйна не ни заблуждава (снимки)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 22/03/2019 08:00
Ангел Стойков: Резултатът срещу Украйна не ни заблуждава (снимки)

Националният отбор по футбол за юноши до 18 години победи с 3:0 Украйна в контролна среща в Благоевград. Селекционерът Ангел Стойков коментира двубоя пред медиите.


"Радвам се, че имаме възможност да играем в тези международни срещи, които са изключително важни за нас, заради съпротивата, която срещаме, заради напрежението, което има в тях, за да могат състезателите да свикват. Хубавото е, че успяха да спечелят тази среща. Но за мен са по-важни други неща - да получат нужната увереност, да придобием организация и дисциплина в играта. Успехите ще дойдат. За нас са важни те да се случат в квалификациите. Тази контрола е част от цялостната ни подготовка за квалификационния кръг през ноември за родените след 1 януари 2001 г.", каза Стойков.
 
"Благодарение на ръководството на Детско-юношески футбол на БФС имаме много добър календар и всички условия да се подготвим по най-добрия начин. За съжаление, всички отбори, които сме срещали в европейски квалификации, са много добре подготвени и физически, и технически. Успяхме да изчакаме моментите си и да отбележим тези голове за успеха. Но аз пак казвам, това изобщо не ме заблуждава. Трябва да ни послужи повече за самочувствие и увереност във възможностите на състезателите, но има какво още да се желае и то доста от тях", добави селекционерът.

 

"Мисля, че всяка една от линиите има нужда от още синхрон и подобрение. Към целия отбор имам доста изисквания, които трябва да се изчистят. Този резултат не ни заблуждава. След два дни отново имаме мач с Украйна и съм сигурен, че също ще е труден.

 

 

Не бих казал, че това е ядрото на отбора. Има изготвен списък с 53-ма състезатели, разширен състав. Естествено, че няма как да има група от 53-ма или 30. В следващия лагер и други състезатели ще имат възможност за изява. Аз им казах, че мястото в националния отбор се защитава само и единствено на терена, с представянето си. Всичко зависи само от тях", категоричен бе Стойков.

"Много е хубаво, когато на млади състезатели се дава възможност да попаднат в първите отбори на клубовете си. Това е пътят за тях, но в същото време те трябва да оправдаят доверието на техните ръководители и треньори в клубовете. За нас като селекционери на юношеските отбори това е хубаво. В тази възраст има и други състезатели, които участват в "А" отборите, но са в "А" отбора на България. Пожелаваме успех. Това е пътят. Това е нашата роля - да създадем състезатели за "А" отбора на България. Надявам се все повече от тях да имат достъп до мъжкия футбол", заяви Ангел Стойков.

 


"Както изглеждат далеч, така квалификациите ще дойдат много бързо и пак ще има нещо, което не сме свършили и не сме имали време за него. Надявам се да успеем да се подготвим и наистина отборът да успее в тези квалификации, защото на тази възраст е нужен такъв успех", сподели селекционерът. Той не пропусна да пожелае успех на България на започващите днес европейски квалификации: "Стискаме палци и желаем от сърце успех на "А" отбора, на г-н Хубчев и се надявам България да се поздрави с успех. От опита, който имам, и от мачовете, които съм наблюдавал, знам, че няма лесен мач в националните отбори и международните срещи, било то квалификация или приятелски мач. Ще бъде трудно, но аз съм сигурен в успеха на България."

 

Репортаж, ЧЕТЕТЕ ТУК

 

Фотогалерия, ВИЖТЕ ТУК


Мнението на Патрик-Габриел Галчев, ЧЕТЕТЕ ТУК


Какво заяви Ияд Хамуд, ВИЖТЕ ТУК

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари