Олимпийски шампион по волейбол проведе демонстративна тренировка в зала Локомотив

Волейбол
Добави в Svejo
    Ани Колева 05/04/2019 17:50
Олимпийски шампион по волейбол проведе демонстративна тренировка в зала Локомотив

Близо 50 деца, момичета и момчета, основно на възраст до 15 години участваха в демонстративна тренировка на големия сръбски волейболист от близкото минало и олимпийски шампион от Сидни 2000 г. Владимир Гърбич, който проведе занимание с тях в столичната зала „Локомотив“.

 

Гърбич бе специален гост на ВК Локомотив 1929, като с проявата си откри честванията по случай 90-годишнината от създаването на клуба.

 

След отказването си от активна спортната кариера сърбинът, който бе едно от най-големите имена в световния волейбол, се е посветил основно на работа с подрастващи, като организира волейболни кампове, семинари за обучение на волейболни треньори и други дейности, свързани с развитието на младите състезатели по пътя им към израстването им до високото спортно майсторство.

 

 

Гърбич пристигна с екип от петима свои асистенти, които активно му помагаха в тренировъчния процес, а децата бяха разпределени на групи с различни дейности и минаваха през всеки едни от етапите на заниманието.

 

Още с началото на тренировката сръбският специалист грабна вниманието на младите участници, като ги завладя с внимание, демонстрации на елементите и лично отношение към всяко едно дете, като детайлно обясняваше грешките им.

  

 

Тренировката започна с нетрадиционен подход за правилна стойка, в която се работеше с балони, вместо с топка, което предизвика оживление и настроение в залата. Заниманието продължи с демонстрация и различни техники, а децата изпълняваха елементите с радост и голям ентусиазъм.

 

„Ако не грешите, няма как да се усъвършенствате. Така че действайте смело и не се бойте да грешите“, говореше им той насърчително, а младите волейболисти нямаха нужда от подкани за да се стремят да изпълняват правилно поставените задачи. Момичета и момчета участваха наравно в демонстративната тренировка, като освен ентусиазъм имаше разбирателство и партньорство. Заниманието пък бе наблюдавано от различни хора по трибуните, както и треньори в столичните клубове.

 

 

„Изключително съм доволна, че наблюдавам тренировката на Владимир Гърбич. Припомням си толкова неща и научавам нови“, заяви за Viasport.bg бившата ни националка и сегашна треньорка в школата на ЦСКА Мила Кьосева, която наблюдаваше внимателно целия процес.

 

„Много сме щастливи от присъствието на Владимир Гърбич в нашата зала и му благодарим за това. Децата се докоснаха не само до един голям волейболист, но и научиха много нови неща. Смятам, че тази тренировка е изключително полезна за тях. Обмисляме да продължим тази инициатива и защо не за в бъдеще да има още такива тренировки. Можем да поканим друг голям специалист, който да продължи започнатото от Владимир Гърбич“, коментира треньорката в школата на ВК Локомотив Бригита Чолакова.

 

  

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари