Петър Ангелов седми на eвропейското по щанги в Грузия

Вдигане на тежести
Добави в Svejo
    Viasport 09/04/2019 14:35
Петър Ангелов седми на eвропейското по щанги в Грузия

Петър Ангелов се нареди седми на продължаващото в грузинския град Батуми eвропейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.

 

В кат. 67 кг синът на изтъкнатия ни щангист от близкото минало Севдалин Минчев направи три успешни опита в изхвърлянето: 125, 130, 133 кг, а в  изтласкването успя само на първата си тежест 156 кг, след което два пъти се огъна под 163 кг, които щяха да му осигурят петата позиция.

 

Така Ангелов събра двубой 289 кг, достатъчен за седмото място в крайното подреждане.

Голямата сензация дойде от представянето на супер фаворита Даняр Исмаилов. Турчинът изтласка 154 водеше с цели 8 кг на почивката, но след това записа нула с три неуспеха в изтласкването (165 кг два пъти и един път 166 кг). Титлата грабна французинът Бернардин Матам с 312 кг, само с един кг повече от сребърния Симон Брандхубер от Германия. Трети е Гога Чхеидзе от Грузия с 308 кг двубой.

В кат. 61 кг предишната вечер Стоян Енев се нареди 10-и в крайното класиране. Започна със 115 в изхвърлянето, опит, който незнайно защо не бе зачетен и се наложи да ги вдигне от втория път, след което не успя на 119 кг. В изтласкването първо се справи със 150 кг, след което отново странно не му бе зачетен опит на 154, с който взимаше медал в движението. Последното негово излизане на подиума бе за 155 кг, които му бяха тежки и така остана десети в крайното подреждане с двубой 265 кг.

Утре на eвропейското в Батуми България ще има двама представители. В кат. 64 кг при жените ще вдига бронзовата медалистка от Олимпийските младежки игри в Буенос Айрес 2018 Галя Шатова, а при мъжете в кат. 73 кг ще се състезава олимпийският младежки шампион от Нанджин 2014 Божидар Андреев, съобщава официалният сайт на БФВТ www.wfbulgaria.com.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари