Хърватски комплимент за трима български треньори

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 10/04/2019 15:30
Хърватски комплимент за трима български треньори

За първи път деца от български школи бяха пратени на проби в една от най-големите и успешни школи в света – Динамо (Загреб). Седем момчета бяха избрани от кампа на Динамо (Загреб) през месец юни 2018 година, организиран от Цветлен Димов, Васил Петров и Диян Станев (ВИЖТЕ ТУК).

 

В началото на месец април тази година деца от 3 български футболни школи участници бяха поканени на едноседмично тест-адапционно обучение в академията на Динамо (Загреб).

 

Това бе втора стъпка на скаутското звено, начело с директора на школата Анжделко Иванко. Първата бе набелязването на децата на провелия се миналото лято на територията на град Аксаково (край Варна) камп-експириънс, а втората беше предоставена възможност да тренират със своите връстници от различни възрастови формации в т.нар "зона на дискомфорт" т.е. в непозната среда с непознати, нови съотборници, далеч от родината.

 

Това е част от практиката за селекция на млади таланти в школата, а именно проверка на психолоическата устойчивост на набелязания талант.

 


Набор 2010


Двама от тримата организаторите на кампа - Цветлен Димов, който е работил в школата на Динамо (Загреб), и Диян Станев, който има изкаран едноседмичен стаж там, асистираха на треньорите на Динамо и подкрепяха българските деца по време на престоя им в Загреб.

 

Набор 2009


От камп-експириънс бяха харесани 3 деца от ФК Варна 2017 (единствената школа в България официален партньор с Динамо Загреб): Мариян Матеев (р. 2010), Макси Михайлов (р. 2008) и Калоян Тодоров (р. 2009), 3 деца от ФК Аксаково 1948: Денислав Константинов (р. 2008), Румен Илиев (р. 2009) и Димитър Тодоров (р. 2008) и едно дете от ФК София 2010: Алек Халил (р. 2009).

Набор 2008


Децата се справиха отлично и оставиха добри впечатления със своето представяне и уменията им бяха оценени високо от хърватските специалисти. На всяко едно от децата предстои да се изготви отделна футболна характеристика, спортна физическа диета и индивидуална програма за усъвършенстване на тактико-технически елементи. Младите таланти ще бъдат под наблюдението на директора на школата Анджелко Иванжко и главния кондиционен треньор – Тамара Деспот, чрез периодични доклади за развитието на децата, визити от тях и други специалисти от Хърватия.

 


Цветлен Димов и Диян Станев с Марко Циндрич, треньор на Динамо З (2010)


Тази година от 24 юни до 31 юни триото треньори – Димов, Петров и Станев организира Седмицата на Динамо Загреб България 2 с присъствието на елита от Динамо - вече познатите Анджелко Иванжко и Тамара Деспот, както и Матео Жугай (главен треньор на вратарите в академията) и Божо Раич (фитнес, силов-кондиционен треньор).

 

Триумфална зала Динамо Загреб

 

Както вече се видя, през провелия се миналогодишен камп-експириънс – идеята не е да се съберат колкото се може повече деца за комерсиални цели, а точно обратно - кампът се опитва да стигне максимално до концепцията Sports Development или Развитие на Спорт – по-голяма масовност (достъпно за всеки – не само за по-заможните родители) и идентификация на талант.


Цветлен Димов и Диян Станев на националния стадион на Хърватия и Динамо Загреб - ст. "Максимир"

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари