Каним децата на 1 юни да спортуват заедно със СПРИНТ и Viasport.bg

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 14/05/2019 10:00
Каним децата на 1 юни да спортуват заедно със СПРИНТ и Viasport.bg

Третият детски спортен празник на списание СПРИНТ и Viasport.bg, организиран от S Media, се очаква да събере 400 деца и общо над 3000 души по алеите на Борисовата градина в София на 1 юни 2019 г.


Под мотото „Нека спортуваме заедно“ единственото спортно списание в България и единственият сайт за детско-юношески спорт, съвместно със Столична община и инициативата София – Европейска столица на спорта, ще предоставят възможност на децата да премерят сили в 3 основни спорта – лека атлетика, волейбол и баскетбол, както и да се пробват в 6 други спорта, които ще бъдат с демонстративен характер. Това са фехтовка, ориентиране, карате, кикбокс, спортна гимнастика и Fit Kid.


Празникът ще е в сърцето на Борисовата градина – детската площадка „Слончето“ и алеите към Езерото с лилиите. Надпреварите и различните други активности ще са във времето от 10 до 16 часа в Деня на детето - 1 юни, събота.


За по-добра организация на състезанията по лека атлетика, волейбол и баскетбол е желателно предварително записване на events@s-media.bg, като крайният срок е 26 май 2019 г.


Паралелно с провеждането на демонстративните спортове гостите на празника и техните деца ще могат да получат информация и специализирани консултации от професионални треньори и специалисти.


Освен масовото спортуване и запознаването с нови спортни дисциплини, празникът има за цел да изгради култура и отговорност у децата към парковата среда като място за отдих и развлечения.


За всички участници са осигурени предметни награди.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари