Юношите на Етрополе защитиха титлата си по футбол от Ученическите игри

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 12/05/2019 21:32
Юношите на Етрополе защитиха титлата си по футбол от Ученическите игри
Учениците 11-12 клас от СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополе защитиха миналогодишната си титла по футбол от Ученическите игри. Финалите в този спорт и възраст се проведоха в Разград, който бе домакин на заключителен турнир от Игрите за 4-и път . Мачовете се играха на прекрасната спортна база на ПФК „Лудогорец 1945“ – „Гнездо на орли“.
 
На финала етрополци надиграха с 3:2 отбора на VII СУ „Йордан Радичков” – гр. Монтана. В спора за третото място тимът на ФСТ „Васил Левски” – гр. Добрич победи с 3:0 ПГТ „Иван Вазов“ – гр. Несебър – КК Слънчев бряг.
 
Голмайстор с 5 гола стана  Илиян Славчев – СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополе.
 
Главни организатори на финалите по футбол бяха МОН, ММС, БАСУ, а на месно ниво  - ОК „Спорт в училище – Разград“, РУО – Разград, ОС на БФС – Разград и община Разград.
Откриването на финалните състезания бе на 9 май, като бе уважено от кмета на община Разград д-р Валентин Василев, който откри финалите, зам. областния управител Евгени Драганов, Ангел Петков – началник на РУО-Разград, както и Ангел Петричев – изп. директор на ПФК „Лудогорец 1945”, Радослав Комитов – директор на ДЮШ в ПФК „Лудогорец”, който поздрави всички участници, Николай Миланов – ст.експерт в РУО – Разград и член на УС на БАСУ, Милена Стоянова – председател на ОК „Спорт в училище – Разград“, Милко Георгиев – гл.съдия и Динчер Къров – гл.секретар, много граждани, ученици от Разград и други.
 
След изиграването на всички крайно оспорвани и интересни срещи се получи следното крайно класиране:
 
1. СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополе
2. VII СУ „Йордан Радичков” – гр. Монтана
3. ФСТ „Васил Левски” – гр. Добрич
3. ПГТ „Иван Вазов“  –  гр. Несебър – КК Слънчев бряг
5. СПГ по Туризъм – гр. София
6. НПТГ „Шандор Петьофи”  – гр. Разград
 
Награждаването на отборите извършиха Евгени Драганов – зам.областен управител, Николай Миланов – гл. ръководител, ст.експерт в РУО – Разград и член на УС на БАСУ, Милко Георгиев – гл.съдия и Динчер Къров – гл.секретар и председател на ОС на БФС - Разград.
 
Всички отбори изказаха задоволството си и благодарността си към домакините и организаторите за чудесните условия. Имаше само суперлативи по адрес на организацията, предоставената за ползване спортна база и гостоприемството на домакините.
 
За финалите по баскетбол - ЧЕТЕТЕ ТУК

За финалите по волейбол - ТУК

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари