„Фамилатлон“ събра малки и големи за 11-а поредна година

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 13/05/2019 10:24
„Фамилатлон“ събра малки и големи за 11-а поредна година
За 11-а поредна година "Фамилатлон" - най-големият празник на открито, посветен на спорта и забавленията, събра стотици семейства в Южния парк в столицата в неделя.
 
Той се проведе в навечерието на Международния ден на семейството. В празнике активно се включи и Асоциация за развитие на българския спорт, като представи дейностите, които реализира по различни проекти, а съвместно с клуб по лека атлетика КЛАСА организира спортни забавления за малчуганите. Малките посетители имаха възможност да се запознаят с леката атлетика и да преживеят позитивната емоция от това да бъдеш активен. 
 
Посетителите на „Фамилиатлон“ 2019 получиха информация за дейностите по проект Академия за младежки работници, който е стратегическо партньорство между България, Полша, Испания и Македония и включва 12 младежи на възраст 18-30 г. Проектът цели да повиши знанията и уменията им в сферата на младежката работа и дава възможност да работят върху практически сценарии за личностно и професионално развитие.
 
И тази година на „Фамилатлон“ имаше велопоход, в който се включиха малки и големи, както и традиционата семейна игра за ориентиране „Малката Европа“. За пръв път имаше Фермерски пазар, от който посетителите можеха да си купят чиста храна и продукти от природата. 
 
Празникът бе закрит с играта „Ябълки за смет“, която има за цел да научи децата да оставят чисто местото, на което са се забавлявали било то на закрито или на открито, както и да опазнат природата.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари