Плувците се целят в 5 титли на Комен Къп в Бургас

Плуване
Добави в Svejo
    Василен Димитров 20/06/2019 11:55
Плувците се целят в 5 титли на Комен Къп в Бургас

 

Плувците на силния турнир за юноши и девойки „Комен Къп“ ще тренират на два басейна в Бургас, заради значителния брой участници.

За надпреварата, която ще се състои на комплекса-красавец "Парк Арена ОЗК" от петък до неделя (21 до 23 юни), са заявени 218 състезатели от 17 държави.

Част от тренировките ще се проведат на басейн "Флора".

От община Бургас предупредиха, че по време на турнира „Комен Къп“ гражданите няма д могат да ползват съоръжението.

Самото състезание се организира за първи път у нас и за председателя но БФПС Георги Аврамчев то е най-силното ни домакинство в плувните спортове от европейския шампионат в София през 1985 г.

Пред BGswim.com сподели, че от треньорския щаб и федерацията очакват 4-5 златни медала, като надеждите са свързани най-вече с шампионите от „Мултинейшън“ Йосиф Миладинов (най-долната снимка, над състава), Калоян Левтеров (на водещата снимка) и юношеските ни щафети във възраст 15-16 годишни.Състезанието при девойките е за 13-14 годишни.

Българският отбор е от общо 11 плувци.

Вижте списъка с участниците от всички държави ТУК


"Комен Къп е едно семейство, в което членуват 38 държави. Те се ползват с голям авторитет в европейската федерация и затова се радвам, че успяхме да извоюваме това домакинство", заяви на пресконференция Таня Богомилова, чиято роля за спечелването на домакинството бе решаваща.

В турнира ще участват плувци от: Албания, Алжир, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Израел, Италия, Испания, Йордания, Република Северна Македония, Кипър, Косово, Малта, Румъния, Сърбия и Турция.

От Българската федерация по плувни спортове заявиха желанието две от общо четирите олимпийски квалификации, които ще се проведат в страната ни догодина, да бъдат в Бургас.

Вижте стартовите списъци и програмата ТУК

Гости на турнира „Комен Къп“ ще бъдат Петър Стойчев, кметът на Бургас Димитър Николов, спортният министър Красен Кралев, неговият заместник Стоян Андонов и др.


По време на състезанието в Бургас ще се проведе и конгрес на Техническия комитет на Комен.Българският състав

юноши

Георги Янев
Дениел Нанков
Денислав Койков
Иван Полигоров
Йосиф Миладинов
Калоян Левтеров

девойки

Гергана Стоянова
Калина Захариева
Мария Митова
Мария Вълчева
Тея Николова

Треньори: Кристиян Минковски и Никола Петров

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари