Две наши са финалистки на световното по модерен петобой

Баскетбол, Модерен петобой
Добави в Svejo
    Viasport 19/07/2019 17:00
Две наши са финалистки на световното по модерен петобой

Светла Згурова и Виктория Стойнова си осигуриха участие във финалите на световното първенство по модерен петобой при 17-годишните девойки на шампионата в София.


Те преодоляха квалификацията в конкуренцията на 69 момичета в своята възраст и намериха място сред най-добрите 36. Европейската шампионка Згурова влезе с 4-ти резултат, а Стойнова - с 33-и.


Другите ни представителки Димана Стефанова и Евгения Стоянова отпаднаха в квалификационната фаза. Самият финал ще бъде в събота (20 юли) от 10.00 ч. с дисциплината плуване. Около 16.00 ч. се очаква да започне последната надпревара от програмата на тази възраст, а именно комбинираната дисциплина – бягане и стрелба.
Шансовете на Светла Згурова за отличие от шампионата са повече от сериозни и всички се надяват тя да успее и да донесе медал за България от световното първенство.

 Днес са квалификациите при момчетата до 17 годишна възраст, като преди бягането и стрелбата Радослав Стойчев, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов имат шансовете за влизане сред първите 36 състезатели.
Успоредно с U17 се провежда и световното до 19-годишна възраст. Борислав Костадинов и Камен Делев завършиха на 22-ро място в щафетата, а днес Евгения Стоянова и Михаела Зонова са определени от старши треньора Владимир Кузманов да ни представят в щафетата U19.


В двете първенства участват общо 326 състезатели от 40 държави.
Шампионатът се провежда на закрития басейн „Диана” и на територията на Национална спортна академия (многофунционална зала и терена срещу арката). Входът за зрители е безплатен.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари