Левтеров аут от световното, пропадна щафетата

Плуване
Добави в Svejo
    Василен Димитров 19/08/2019 18:00
Левтеров аут от световното, пропадна щафетата

Българският плувен отбор за световното първенство за юноши в унгарската столица Будапеща получи тежък удар, след като здравословен проблем извади от шампионата Калоян Левтеров – една от надеждите ни за престижно класиране.

Без националния ни рекордьор в гърба оставаме и без смесена щафета 4 по 100 м, станала седма на европейското в Казан (Русия) през юли.

 

Така квинтетът ни за световното първенство, което  ще се състои от 21 до 25 август, стана квартет – останалите са Йордан Янчев, континенталният вицешампион на 100 м бътерфлай при юношите Йосиф Миладинов, Здравко Баблаков и Павел Банчев.

Треньори са генералният мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски и генералният секретар на БФПС Димитър Бобев.16-годишният Левтеров се е почувствал здравословно неразположение още с пристигането на лагера в Хърватия, което му е попречила да тренира.  

След преглед в София било установено, че състезателят на Жорж Станкович и Славия има проблем с вестибуларния апарат.  

Сезонът бе изключително дълъг за Левтеров, който триумфира шампион на „Мултинешън“ в Грац и „Комен Къп“ в Бургас и отново на 200 м гръб бе седми в Европа при юношите в Казан, подобрявайки три пъти рекорда за мъжете, ставайки първият българин, плувал под 2:01 мин.

В Русия Кайо направи общо 9 рекорда (в две възрасти), две с щафетите, а през сезона поправките му са общо около 20.

 

Снимка: Евгени Цеков, Sportsgallery.eu


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари