Велизар Христов ще бъде водач на българската група в Ливърпул

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 05/11/2019 17:05
Велизар Христов ще бъде водач на българската група в Ливърпул

Група млади български треньори ще бъде на обучение в края на месеца в академията на Ливърпул. Новината съобщи преди няколко дни Агенция Проспорт Медиа (ВИЖТЕ ТУК).

 

Вече е ясно кой ще бъде водач на групата. Това ще е Велизар Христов (на снимката вдясно). 32-годишният специалист е директор на една от най-новите школи в София – Развитие на млади футболисти. Преди това бе част от екипа на Витоша 13 и направи отлично впечатление с работата си.

 

Преди няколко месеца Велизар Христов даде специално интервю за Viasport.bg, в което сподели своите впечатление от първия си стаж в Ливърпил - ЧЕТЕТЕ ТУК

 

Проспорт Медиа за пореден път спазва традицията да изпраща наставници от по-малките  футболни центрове, за да даде достъп до водещи методики. Така е и този път.

 

Теоретичният курс ще бъде изнесен от директор Ник Маршал, а обучаемите ще продължат с практическите занимания с треньорите на отборите до 18 и 23 години, както и при по-малките между 9 и 11-годишна възраст.

 

Обучението е част от собствената програма на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики за млади български наставници. До този момент през обучение в академията на Ливърпул са преминали 10 треньори. След 3 седмици ще заминат още 6. С тях общият брой на преминалите програмата в Англия и Италия, през последните пълни два сезона и този, ще нарасне на 36.

 

Презентацията и обучението е напълно безплатно за треньорите.

 

Освен него на обучение в родината на футбола заминава и още един треньор от  Развитие на млади футболисти – Радослав Симеонов.


Мартин Герговски е третият, който ще замине за Ливърпул. Роден е на 29 ноември 1991 година в Кнежа. Преминал е през различни позиции, като до този сезон бе в Монтана. Там той тренираше детски отбор на родени след 1 януари 2006 година.

 

През лятото напусна северозападния град и премина в ЦСКА 1948 в София.

 

Раздялата с бившия му отбор и родителите на децата бе изключително трогателна и с огромна благодарност към младия наставник.

 

В ЦСКА 1948 Герговски е треньор на отбор от деца, родени след 1 януари 2008 година.

 

 

Мартин Герговски притежава UEFA “B” Лиценз.

 

Toj бе част от групата, която в началото на годината премина обучение в пълен седмичен цикъл в академията на Пескара, дала на съвременния футбол играчи от ранга на Марко Верати от ПСЖ, Лукас Торейра от Арсенал и много, много други. Там обучението на българската група бе водено от доцент доктор Джузепе Джерия, преподавател и в световноизвестната треньорска школа "Коверчано" във Флоренция.

 

Визитата в Ливърпул за Герговски ще има и допълнителен смисъл, извън чисто професионалната страна на събитието. В приятелския си кръг той е пословичен почитател на мърсисайдци и със сигурност ще има и допълнителна емоция в досега с институцията създала момчета,като Стивън Джерард, Роби Фаулър, Рахим Стърлинг, Джо Гомес, не без значение среща с прочулия се преди дни Къртис Джоунс и много, много други. При всички случаи за родения в Кнежа треньор това е и мечта, на която ще даде живот.

 

Обучението на младите треньори е по собствена програма на Агенция Проспорт Медиа за достъп до водещи методики на млади български наставници. Това е първата група за сезон 2019/2020 година. Агенцията ще обяви допълнително останалите треньори, които ще заминат за Ливърпул.

 

Източник: prosport.bg


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари