Играчи на Спартак 1919 (Плевен) завършиха курс по психология от Англия

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 09/11/2019 11:30
Играчи на Спартак 1919 (Плевен) завършиха курс по психология от Англия

Играчите на ФК Спартак 1919 (Плевен), родени през 2003 г. – Джамал Ал Бадарин, Кристиян Георгиев и Жулиен Вълков завършиха успешно курс по психология от Английската футболна асоциация.

Обучението бе изцяло на английски език, но момчетата не срещнаха никакви затруднения с това.

Джамал Ал Бадарин е шампион на България с Лудогорец, Кристиян Георгиев идва от школата на ЦСКА, а Жулиен Вълков от школата на Берое.


И тримата са ученици на Езиковата гимназия – ПГПЧЕ в гр. Плевен с отличен успех, като съчетават силното представяне в училище с добрите си изяви и на терена.


В отбора на U17 на Спартак 1919 има 10 ученици в Езиковата гимназия.

"Не е лесно да съчетаем училище, отборни и индивидуални тренировки, но се изисква да жертваме от свободното си време, за да продължаваме да се развиваме. Атмосферата в отбора е изключително позитивна. Всеки се труди усърдно и същевременно изпитва удоволствие от процеса, което за мен е най-важно.


Ние тримата, както и останалите момчета в клуба имаме за цел да пробием в професионалния футбол. Треньорите са изключително отдадени и ни помагат да реализираме нашите цели. Постоянно ни се дават допълнителни задачи. Това ни помага да останем изцяло фокусирани върху футбола, както и да успяваме да си разпределим правилно времето през деня. Щастлив съм, че имах възможността да завърша този курс, защото ми помогна да науча нови неща, които ще ми помогнат на терена. Благодарен съм за условията, които ми се предлагат в школата на Спартак 1919", каза Джамал Ал Бадарин.

"Според мен курсът ще ми е полезен, защото това, което научих, ще помогне в развитието ми. Искам да научавам все повече и повече, защото човек се учи, докато е жив. Освен, че този курс ще ми помогне във футбола, ще ми помогне и в живота. Курсът беше интерсен и научих нови неща. В Спартак се работи много професионално. Тук има идеални условия за развитие на футболисти. В Спартак не на всяка цена се търсят резултати, с което аз съм много съгласен, защото ние първо трябва да се научим да играем - след това резултатите ще дойдат сами. Тук се чувствам много щастлив и колективът е много добър. Пожелавам си още много изкарани курсове и успехи", сподели Кристиян Георгиев.

"Започнах курса с голяма мотивация, понеже до сега не бях правил нещо подобно. Научих много неща, които ще ми помогнат във футбола, а и не само. Радвам се че го направих, защото самият курс е оптимизиран по такъв начин, че хем е интересно и хем се изучаваш. Освен всичко това, научих и нови термини, които със сигурност ще са ми от полза за в бъдеще. Тук се работи по английска методика и се поддържа голям стандарт, което със сигурност ни е от полза. Треньорите са напълно отдадени и е хубаво да попиваме от всяко нещо, което ни казват", заяви Жулиен Вълков.

"Изключително много се гордея с тези момчета. Идвайки при нас, те допринесоха много за по-добрата дисциплина и по-високия стандарт в съблекалнята и на терена. И тримата са много сериозни и отдадени към своите ангажименти и успяват да добавят и допълнителни индивидуални занимания към натоварената си програма. И тримата идват от именити школи и съм щастлив да разбера, че тук не получават по-малко и че са доволни от условията и тренировъчния процес. Тук наблягаме много на теоретичната подготовка и вярвам, че това им помага много, за да разберат играта по-добре и да са по-уверени в своите способности.

 

Освен за психология, говорим много за храненето, режимите на съня, възстановяване и поддържането на добра кондиционна форма. Освен това, разбира се, и тактически тези момчета попиват много от нещата, за които говорим. Технияt глад за развитие е това, от което се нуждае всеки подрастващ, за да може да увеличи своите шансове в реализирането на своите мечти.
В отбора ни до 17 г. имаме 10 футболисти – трима от тях са национални състезатели. И десетимата са с отличен успех в Езиковата гимназия на град Плевен. Всички те имат много добри и отлични оценки, никакви проблеми с дисциплината и отношението и съм много благодарен за разбирането и от страна на училището, когато се налага момчетата да отсъстват от часовете. Те, от своя страна, компенсират с добра подготовка и още по-добро представяне както на терена, така и в часовете", коментира 28-годишният директор на школата на ФК Спартак 1919 – Радостин Александров.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари