Ангел Стойков: Отиваме на квалификации със самочувствие и увереност, че можем да се класираме

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 11/11/2019 18:00
Ангел Стойков: Отиваме на квалификации със самочувствие и увереност, че можем да се класираме

Националният отбор по футбол за юноши до 19 години вече е в Турция, където на 13 ноември, сряда, започват европейските квалификации в група 1. България U19 се изправя срещу Черна гора в първата си среща, след това предстоят мачове с Армения и домакините. Националите заминаха в неделя сутринта за Анталия. На летище София селекционерът Ангел Стойков отговори на въпросите на Viasport.bg.

 

- Г-н Стойков, какви проблеми имахте със състава преди европейските квалификации в Турция?

- Проблеми винаги има. Това са хората, които заминават и на които се гласува доверие (ВИЖТЕ ГРУПАТА НА БЪЛГАРИЯ U19 - ТУК). Ние вярваме в техните качества. Силно се надяваме да се класираме. Неприятното е, че в последния момент се контузи вратарят Иван Дичевски. Няма да може да участва на тази квалификация. Пожелаваме му да се възстанови бързо и на бъде на линия, както за клубния си отбор, така и за националните гарнитури.

 

- Освен Дичевски, Кристиан Добрев ли е другият голям отсъстващ от състава?

- За съжаление, да. Той получи малко по-рано контузия. Силно се надявам отново да има шанс да играе в националния отбор до 19 години, ако успеем да се класираме за Елитен кръг.


- Как премина подготовката и доволни ли сте от мачовете, които изиграхте?

- Всичко, което е било необходимо като подготовка за този национален отбор, което сме пожелали като лагери, контролни срещи, турнири, е било осигурено. Имахме всички условия. На този отбор му трябваше доста време, за да направим отбор, защото тук нямаше никаква основа. Надявам се, че сме успели и ще го покажем в квалификациите.

 

- Турция, Армения и Черна гора са съперниците на България U19. Какви са впечатленията Ви от тези отбори?

- В съвременния футбол трудно може някой да се скрие. Направили сме максималното, за да имаме пълна представа от съперниците, но със сигурен, че и те са направили същото и с нас. Отиваме на квалификации със самочувствие и увереност, че можем и трябва да се класираме.


- Кой е най-силният от тези три тима?

- И трите са силни. От опита, който имаме, знаем, че във всяка квалификационна среща трябва да сме на над 100 процента всички максимално концентрирани и подготвени, за да имаме успех. И аз вярвам на състезателите, че ще бъде така.


- Те осъзнават ли това – важността на тези мачове?

- Мисля, че започнаха да осъзнават. В началото, когато се захванахме с този набор, беше доста трудно. Вече осъзнават и резултатите го показват.


- Това, което се случва в мъжкия национален отбор, влияе ли по някакъв начин на юношите?

- Не съм убеден, че това, което се случва в първи отбор, влияе. Има доза мотивация.


- Какви са шансовете на България U19 да се класира на едно от първите две места?

- Шансове винаги има. Винаги съм го казвал, дори когато сме играли с много по-именити съперници. Ще направим максималното да се класираме.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари