Жребият за елитния кръг U19 ще се тегли на 3 декември, вижте кои отбори се класираха

Добави в Svejo
    Ваня Николова 21/11/2019 14:55
Жребият за елитния кръг U19 ще се тегли на 3 декември, вижте кои отбори се класираха

Жребият за елитния кръг квалификации за европейско първенство при юношите старша възраст, родени през 2001 година, ще се тегли на 3 декември. България си осигури участие в този етап, след като зае второ място в квалификационна група 1.

В елитния кръг ще играят 28 отбора. Това са първите два тима от всяка от 13-те групи от първия кръг квалификации, третият от групите с най-добри показатели, както и поставеният тим на Португалия.

Ето всички отбори, които се класираха за Елитен кръг:


Австрия, Белгия, България, Хърватия, Чехия, Дания, Англия, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Исландия, Италия, Латвия, Холандия, Северна Македония, Норвегия, Поругалия, Русия, Шотландия, Сърбия, Словакия, Словения, Испания, Швейцария, Турция, Украйна и Уелс.


На жребия на 3 декември ще бъдат определени 7 групи. Победителят от всяка от тях ще се класира за Евро 2020. Седемте отбора и домакинът Северна Ирлания ще играят на финалите на европейското първенство от 19 юли до 1 август 2020 г.

 

В същия ден ще бъде изтеглен жребият за елитния кръг в U17, за който България U17 не се класира, както за първия кръг квалификации за следващата година при набор 2002 и 2004.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари