Играч на Спартак 1919 (Плевен) за втори път с покана от елитен италиански клуб

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 22/11/2019 19:45
Играч на Спартак 1919 (Плевен) за втори път с покана от елитен италиански клуб

Защитникът на Спартак 1919 (Плевен) - Петър Господинов, е поканен отново от СПАЛ. Бранителят, роден през 2005 г., изкара едноседмичен престой в италианския клуб през септември. Добрите му изяви тогава накараха италанците да увеличат интереса си към него и в края на месец октомври, бранителят бе поканен отново.


Петър ще отлети късно тази вечер към Италия и ще остане там до другата събота.


Към поканата на Петър Господинов бе изпратена такава и към директора на школата на Спартак 1919 - Радостин Александров. Наставникът на Петър ще пътува по-късно, за да сеобсъдят потенциални взаимоотношения между двата клуба занапред.

 

Интерес към Петър Господинов има и от други клубове в чужбина, но самият той в началото на септември, предпочете именно СПАЛ заради отношението, което получи от страна на италианците.

 

"Много съм щастлив, че ще имам възможност отново да пътувам. Първият път ми хареса много и смятам, че се представих добре. Сега съм сигурен, че съм научил повече от престоя си в Плевен и съм по-добре подготвен от преди. Искам да благодаря на Спартак 1919, че ми дава възможността да отида безпроблемно в Италия и че съдейства това да се случи. В последните няколко месеца развих много техниката си и най-вече разбирането за играта", сподели Петър Господинов.

 

"Петър е изключителен професионалист. Той попива всичко, което ние имаме като изискване. Има много още накъде да се учи и развива, но той е едва на 14 години. Има отлично отношение към всичко - тренировъчния процес, съотборниците си, възстановяването, училището и успешно се справя с всички поставени към него задачи. За месеците, които е тук, наистина израстна много. Той дойде при нас, желан от много други клубове, но предпочете да продължи развитието си тук, за което се радваме. Вярвам, че и той е щастлив с избора си. Атмосферата и колективът тук му помогнаха да надгради още повече уменията си и да почувства още по-голямо удоволствие от играта, а интензивните тренировки и теоретичната част, спомогнаха да развие още повече качествата си.


Неприятно е, че в началото на сезона пропусна два мача от Елитната до 15 г. Сега ще пропусне мачовете с Ботев (Пловдив), както и реванша за Купата на БФС с Лудогорец, но има по-важни неща от тези мачове. Развитието на всеки един играч стои по-напред от отборните постижения и трофеи. А една такава възможност, със сигурност ще допринесе за развитието на Петър. Пожелаваме му успех и сме сигурни в неговите качества. Както и да протече престоят му, опитът от подобно пътуване със сигурност ще го обогати", коментира Радостин Александров.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари