Владимир Николов: Мечтая да стана голям футболист, който да прослави България

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 25/11/2019 16:00
Владимир Николов: Мечтая да стана голям футболист, който да прослави България

Капитанът на националния отбор по футбол за юноши до 19 години Владимир Николов, неговият съотборник в тима на България U19 Филип Кръстев, футболният мениджър и представител на Корвър България Георги Захариев бяха гости в актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов. Те коментираха представянето на националния тим U19 на първия кръг квалификации за европейско първенство и проблемите в детско-юношеския футбол.


"Това бяха успешни квалификации за България и за нашия набор. Преди две години не успяхме да се класираме поради една или друга причина. Ангел Стойков промени много неща - агресията в отбора, станахме колектив, всеки пази гърба на другия. Стойков е много силен треньор, резултатите го показват, три от четири набора се класираха за елитен кръг квалификации под негово ръководство. В България има добри футболисти, трябва да им се дaва шанс и те ще се докажат. Всеки може да победи всеки, ние играхме по-добре от Черна гора и Армения, през второто полувреме надиграхме и Турция, но късметът беше с тях, свириха им дузпа, която не съществуваше. Реалният резултат с  Турция е 2:2", каза футболистът на Септември Владимир Николов.

 

"Основният проблем е, че момчетата на нашата възраст не получават достатъчно игрово време и не могат да натрупат опит. При евентуално оставане на Септември в Първа лига, аз по-трудно щях да получавам игрови минути", коментира още нападателят.

 

Владимир учи в Американския колеж в София, което според него е едно от най-добрите училища на Балканския полуостров.

 

"В България много трудно се съвместяват учене и футбол, едното не подкрепя другото, няма вариант да носиш и двете дини. Не мога да разбера защо е така. В чужбина те поощряват, затова че учиш. Тук като обясниш, че трябва да отидеш на училище, ти се правят проблеми", сподели Николов.  

 

"Започнах в Славия, където бях една година, след това преминах в ДИТ и до днес съм там. Мога да благодаря на г-н Чандъров, че дава шанс на младите. Мечтая да стана голям, добър футболист, който да прослави България, да промени случващото се в България. Мечтая всичко да е наред с моето семейство, което много обичам, баща ми и майка ми. Благодарен съм им за това, което съм днес", разказа за себе си Владимир. Той заяви, че е готов на саможертва, за да стане голям футболист. Николов признава, че никога през живота си не е вкусвал наргиле и не е ходил на дискотека. Предпочита в свободното си време да се види с приятели и със семейството си. Играчът обаче сподели, че голяма част от подрастващите предпочитат да се скатават от тренировка или от училище, отколкото да направят нещо допълнително за себе си.

 

Снимка: sportal.bg

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари