Филип Кръстев: Готов съм да играя повече за Славия, след това да погледна към чужбина

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 25/11/2019 16:25
Филип Кръстев: Готов съм да играя повече за Славия, след това да погледна към чужбина

Капитанът на националния отбор по футбол за юноши до 19 години Владимир Николов, неговият съотборник в тима на България U19 Филип Кръстев, футболният мениджър и представител на Корвър България Георги Захариев бяха гости в актуално студио "Дерби" с водещ Георги Симеонов. Те коментираха представянето на националния тим U19 на първия кръг квалификации за европейско първенство и проблемите в детско-юношеския футбол.


"Аз съм много доволен от квалификациите, отборът се представи на много високо ниво, всички играха доста добре. Трябва да надграждаме и можем да станем много силен отбор", каза Кръстев.

 

"Славия трябва да продължи да налага млади футболисти и всички други отбори да взимат пример. Отдолу идват млади и гладни за успехи футболисти, трябва да им се дава шанс. Готов съм да се справя с предизвикателството и да се опитам да пробия в чужбина. Трябва да се промени манталитетът на българските младежи – да излизат на терена с мисъл, че са добри футболисти. Навън се вижда кой е истински футболист и кой е готов да успее", коментира футболистът на Славия.

 

"В Елитната юношеска група до 19 години футболът е на много ниско ниво. Не мисля, че има силен отбор в групата, който да е готов да се противопостави на отбор от чужбина. Преди да започна да тренирам с мъжете на Славия, си мислех, че играя нещо, но когато се сблъскаш с мъжки футбол, разбираш колко куца юношеският футбол", призна Кръстев.

 

"Най-големият проблем е, че ние късно се сещаме, че трябва да работим за физика. От малка възраст трябва да се работи за това.

 

Моята мечта е да бъда най-добрият в света и да постигна всичко, което може да бъде постигнато, да помогна на България да бъде световна сила, да успея в чужбина. Готов съм да получавам повече игрово време в Славия, след това да погледна към чужбина.

 

Петко Христов е в Италия, брат му Андреа и Калоян Кръстев също бяха там и имат амбиции отново да се върнат. Там футболът е по-различен, тук не работим по правилния начин, там е много по-трудно. Готов съм на саможертва, не ме влече нощният живот. Имам други хобита, които са по-скромни", заяви Филип Кръстев.

 

Снимка: sportal.bg

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари