Николай Пеев: След това представяне имам амбиция и за финала в Латвия

Баскетбол
Добави в Svejo
    26/11/2019 20:20
Николай Пеев: След това представяне имам амбиция и за финала в Латвия

Преди ден баскетболистите на Балкан U14 се завърна от eвропейската младежка лига в Унгария, на която постигнаха четири победи и завършиха на първо място в своята група. Треньорът на отбора Николай Пеев бе изключителен доволен от представянето, а ето какво сподели за участието пред клубния сайт на Балкан.

 

- Поздравления за успешното представяне в Унгария. Каква е Вашата оценка?

- Моята оценка за представянето на децата също е отлична. Аз съм страхотно доволен от тяхната игра и тяхното израстване, дори съм малко съм изненадан от това, което показаха като възможности. Доволен съм най-вече от това, че показаха характер, голяма борбеност и не малка доза умения. 


- Спечелихте всички мачове с близо 30 точки. Толкова ли е голяма разликата с другите отбори?

- Когато в България побеждаваме с 40-50 точки, всички казват, че отборите са слаби. Сега тук побеждаваме с 30 точки и пак казват, че са слаби. Мен не ме интересуват другите отбори, а моите деца. Те играят прекрасно. На тази възраст имат и страшни индивидуални умения. Играят на много висока скорост, мисля, че с това превъзхождаме другите отбори. Играем отлично в защита и вкарваме страшно много. Другите треньори на турнира и родителите бяха супер впечатлени от начина, по който играем и най-вече от успеваемостта ни при стрелбата. На тази възраст да правиш такава успеваемост е доста трудно. Мисля, че точно в това е коренът на успехите ни. 


- Унгарският АСЕ Атомсити Пакш е другият отбор в групата с четири победи, но не се срещнахте. Успяхте ли да го видите и какво е впечатлението Ви за нивото на другите отбори?

- Успях да гледам всички мачове и отбори и още първия ден казах, че този отбор ще бъде изненадата на турнира, тъй като унгарските отбори не се славят с добри традиции, но когато ги видях, те играят абсолютно нашия стил на игра. Агресивна защита, с много бързи атаки и имат добре обучени технически деца. Мисля, че няма да ни бъде никак лесно на следващия турнир в Полша, защото ще играем отново с преки конкуренти и се надявам да имаме успех. Мисля, че имаме качествата и уменията да се представим по същия начин. 


- Безспорно победата, която най-много ни зарадва всички, бе тази над Байерн Мюнхен. Какво смятате за тяхната игра и как спечелихте толкова убедително?

- В повечето отбори има много хубави селекции. Децата са много добре структурирани, но на практика им трябва време, защото се вижда, че още не са израснали. Бъдещето е пред тях. Ние също имаме такива деца, които тепърва ще се изграждат като физика. Обяснявам си го единствено с това. Отборът на Байенр Мюнхен играе цял мач преса с капани. Играят много обучено и правилно в нападение, движат се правилно. Според мен не само те, но и при другите отбори е въпрос на време да израснат много. В тази възраст може би повече се набляга при тях на други качества, които ние пък успяваме да ги преодолеем с нашата игра. 


- Какви са шансовете на Балкан да се класира за плейофите?

- Мисля, че шансът ни е много голям, дори сега си поставям много по-големи амбиции от това, което си бях поставил в началото, исках да стигнем до плейофите. Надявам се, че ще го постигнем, а вече си поставям цел да стигнем и до финала в Латвия. Това ще бъде върхът на децата и ще се борим да го направим.


-След два дни Ви предстои участие на eвропейската лига в Словакия и с отбора до 15 години. Разкажете ни малко повече за състезателите, от които е съставен тима на Балкан, Вашата групата и очакванията за турнира.

-Предстои ни участие с децата, които са родени през 2005 година, сега бяхме с по-малките 2006. Три от децата ще пътуват отново, дори повече деца заслужават да участват на този турнир, но тъй като в крайна сметка имаме вече доста деца и 2005 година, трябва и те да играят. Отиваме с доста големи амбиции, защото в този отбор имаме и три въшни деца, които селектирахме специално в клуба тази есен. Мисля, че и с тях вече стоим много добре като селекция. За съжаление имаме някои проблеми и заради това не знам какво може да се случи. Ристе Стефанов и Стефан Михайлов имат леки проблеми преди заминаването и заради това имам малко притеснения, но на място ще видим другите отбори. Като имена поне групата изглежда доста сериозна с два италиански отбора и отново ще срещнем Байерн Мюнхен. Доколкото имаме информация, един от италианските отбори е доста класен. Има играч, който е MVP на италианското първенство, което означава, че явно отборът е класен. Надявам се и там да успеем да се представим достойно.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари