Мария Руневска с бронз от зимните младежки игри в Лозана (обновено)

Биатлон, Хокей на лед, Олимпизъм
Добави в Svejo
    Viasport 15/01/2020 20:40
Мария Руневска с бронз от зимните младежки игри в Лозана (обновено)

Мария Руневска донесе първото отличие на България на зимните младежки игри в Лозана (Швейцария). 14-годишната Руневска беше част от третото звено в състава на "Сините", който завърши на трето място в турнира по хокей на лед 3 по 3 след успех с 6:4 (4:0, 2:1, 0:3) в днешния малък финал срещу тима на "Кафявите".

 

Съотборнички на играещата в Славия (Прага) българка бяха Синдре Йозер (Турция), Валери Кристман (Швейцария), Ана Кот (Полша), Мирън Фой (Великобритания), Зузана Добяшова (Словакия), Яна Крашенинина (Русия), Мая Щобер (Германия), Регина Мецлер (Унгария), Каролина Хенгелмюлер (Австрия), Ники Шарп (Австралия) и вратарките Юна Кузама (Япония) и Ая Петерсен (Дания).

 

 

Първият гол в мача бе дело на нашето момиче. В София в състава на столичния Славия тя играе заедно с момчетата поради липса на отделно първенство за момичета.


Мария казва, че това я прави много борбена, а сплотеният отбор в Лозана и мотивираните й съотборнички, както и ценните указания на треньорката са били ключът към успеха.

 "Винаги ще помня това състезание, от което освен олимпийския медал, ще ми останат, надявам се, много приятелства", сподели Руневска след края на мача.

 Смесената ни щафета в биатлона зае 13-о място, но заслужава да се отбележи отличната стрелба на първи пост на Валентина Димитрова, която не допусна грешка и предаде на следващия пост на втора позиция. Отборите в тази дисциплина са съставени от две момичета и две момчета, като за България стартираха Валентина Димитрова, Лора Христова, Красимир Атанасов и Васил Зашев. Титлата в това атрактивно състезание е за Норвегия.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари