Ново ръководство на школата на ФК Пирин (Благоевград)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 15/01/2020 17:10
Ново ръководство на школата на ФК Пирин (Благоевград)

Школата на ФК Пирин (Благоевград) стартира своята реконструкция. "Орлетата" имат двама нови ръководители, които ще имат основната задача да осъвременят и превърнат ДЮШ на клуба в една модерна и бълваща таланти aкадемия.


Новата aкадемия на Пирин ще бъде оглавена от младия специалист Радостин Александров. Той е част от новата вълна млади треньори, които носят със себе си нов вид експертиза, нужна за по-доброто развитие на българския футбол.


Александров е завършил Българска треньорска школа с лиценз УЕФА А и е придобил десетки квалификации и дипломи от най-добрите европейски футболни академии, включително въведената вече в Пирин Корвър система.

Изкарал е стажове в отбори като Лестър, Барселона, Еспаньол, Аталанта и др. Работил е като анализатор към БФС, треньор в Берое, а за последно ръководи частната школа Спартак 1919 в Плевен.


Заедно с Александров, академията на ФК Пирин ще разполага и със сериозния опит на северноирландския специалист Стивън Хамилтън. Той ще заеме поста Отговорник развитие на юношите на Пирин, включително и на бъдещия женски отбор и школа, който проект предстои да бъде стартиран скоро. Негова основна задача ще бъде структурирането на новата академия въз основа на модерни технологични и практически методи, които ще улеснят работата на треньорите и персонала в клуба. Хамилтън има огромен опит натрупан основно в различни академии в САЩ и Северна Ирландия.


В близките дни предстои официална пресконференция и представяне на новия проект за бъдещата академия на ФК Пирин (Благоевград).

 

Източник: fcpirin.com

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари