Ангел Русев: Целите ми за 2020-a са световна титла за юноши и европейска за мъже

Вдигане на тежести
Добави в Svejo
    Viasport 22/01/2020 11:00
Ангел Русев: Целите ми за 2020-a са световна титла за юноши и европейска за мъже

Състезателят по вдигане на тежести Ангел Русев зае седмо място в класацията на Viasport.bg за най-добър млад спортист на 2019 година. Ето какво сподели той, след като получи наградата си по време на церемонията:

 

"Класацията подкрепя младите спортисти. Моето място в нея ме мотивира и благодаря на журналистите, които са гласували за мен. Не очаквах да попадна в десетката, разбрах хубавата новина точно преди Нова година. Стимулиран съм да работя още по-здраво през новата година, за да имам по-добри резултати през нея. Искам да посветя наградата си на старши треньора ми Иван Иванов.

 

2019 година беше добра – започнах я добре, а така я и завърших. Плановете ми за 2020-a включват световното за юноши през март и европейското първенство за мъже през април – целите ми са шампионски титли и от двете състезания.

 

За Олимпийските игри все още не мога да кажа нищо. Трябва да кача килограми, което в момента е невъзможно. Ще се боря за 2024 г. В този момент ми е по-трудно да качвам килограми, отколкото да свалям.

 

През новата година имам да подобря едното упражнение – изхвърлянето. Мисля, че всичко ще се оправи през тази година и тя ще бъде най-хубавата за мен."

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари