Едмонд Назарян: Готов съм да се боря при мъжете

Борба
Добави в Svejo
    Viasport 22/01/2020 13:00
Едмонд Назарян: Готов съм да се боря при мъжете

Борецът Едмонд Назарян зае пето място в класацията на Viasport.bg за най-добър млад спортист на 2019 година. След получаването на наградата си на церемония във Централен военен клуб София той сподели емоциите си от отличието и целите за 2020 година:

 

"Доволен съм, че бях избран в десетката за най-добър млад спортист. Ще се старая през всяка следваща година да се изкачвам нагоре. 2019 година беше силна за мен – взех два медала от големи първенства – европейска титла и бронзов медал от световното. Исках да стана световен шампион, но не бях достатъчно подготвен. Все пак не съжалявам – готов съм през новата година да стана шампион.

 

Подготовката, която изкарах на Белмекен, беше много ценна. Това е много добро място за спортисти. Борците бяха по-опитни от мен и ми помогнаха да придобия от техния опит. Мисля, че вече съм готов да се боря при мъже и планирам да участвам. Първо искам да се представя добре на републиканско първенство в София, след това ще решим къде да участвам на международния състезания. Тази година ще сменя категорията. След лятото ще кача до 60 килограма.

 

Най-вече за новата година искам да съм здрав, след това да стана шампион и да натрупам колкото може повече умения и опит. Олимпийските игри са най-престижното състезание и искам да участвам и да имам успех там. Тази година мисля, че ще пропусна заради категорията, но за 2024 г. се надявам първо да съм здрав, а след това всичко ще дойде на мястото си."

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари