Николай Пеев: Виждам едно постоянно израстване в децата

Баскетбол
Добави в Svejo
    28/01/2020 21:20
Николай Пеев: Виждам едно постоянно израстване в децата

Балкан U15 спечели всичките си мачове на турнира от Европейската младежка баскетболна лига (ЕМБЛ), на който бе домакин в Ботевград от 23 до 26 януари. В крайното класиране обаче тимът на Николай Пеев завърши трети и не успя да се класира а плейофите. Ето какво каза след последния успех над Флаш наставникът на отбора пред клубния сайт на "зелените", както и равносметката му за представянето на Балкан:

“Играхме страхотно в последния мач срещу Флаш. Много съм доволен, защото играем с много голяма лекота и вкарваме страшно много. Играем свежо и с голямо настроение. Много съм доволен от завършека на този турнир. За мен не е важно кой вкарва  и кой носи точките. За мен важен е приносът на всеки към отбора. Защитата и нападение са еднакво важни за мен. Страшно много съм доволен от всички деца и виждам едно постоянно израстване в тях, което е най-голямото удовлетворение в момента за мен.

 

Съжалявам, че в първия турнир се паднахме и с двата силни отбора. Там имахме здравословни проблеми и това е причината да не успеем да се класираме за следващия етап. Не изиграхме по най-добрия начин първия турнир в Словакия. Според мен тук играхме много по-добре. Нямахме противници, които да ни се затруднят повече, с изключение на румънския Дан Дачиян. Като цяло съм доволен от класиране и представянето. Много е важно тези момчета да продължат да играят мачове, независимо дали ще се класираме или не, за да може да поддържаме този игрови ритъм. Вижда се, че от мачовете и състезанията се постигат успехи.

 

Байерн Мюнхен дойде в Ботевград с коренно различен отбор. Треньорът ми каза, че има трима контузени състезатели и трима са ги рутирали. Явно имат доста голяма селекция. Другите отбори бяха еднакви. Може и да звучи неправилно, но аз мисля, че ние сме се развили на фона на другите отбори. Там ми се струваха по-силни, а сега просто виждате, че ги прегазваме, което според мен означава, че за 2-3 месеца сме се развили повече от другите.    

 

С отбора до 14 години ни предстои още едно участие в Европейската лига. До момента там сме с четири победи и имаме много реални шансове да продължим напред. Ще акцентираме и върху двете възрасти. Знаете, че имаме няколко деца, които са и в по-горната възраст. Ще се опитаме там да стигнем максимално напред, да трупаме опит. Мачовете са много важни. Ще се опитаме да осигурим максимален брой мачове, за да има полза.

 

Контактувайки с треньорите, мисля, че всички са доволни от организацията на Балкан на Европейската лига. Мисля, че всичко беше на ниво. Страшно харесват залата, условията, града. Надявам се все по-често да сме домакини на такива мероприятия и да имаме много повече мачове.”


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари