Ангел Стойков: За 12 дни свършихме добра работа

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 07/02/2020 14:30
Ангел Стойков: За 12 дни свършихме добра работа

Националният отбор по футбол за юноши до 19 години се завърна днес от подготвителен лагер в Турция. В контролите тимът ни победи Аланияспор U19 и Узбекистан U19 с по 2:0, а последната проверка с Узбекистан U19 бе прекратена на почивката при резултат 1:0 за българския тим. На аерогара София селекционерът Ангел Стойков отговори на журналистическите въпроси.


- Г-н Стойков, как премина лагерът в Турция?
- Всичко премина по план. Всеки национален селекционер би бил доволен да има на разположение състезателите за 12 дни. Доволни сме от лагера, от свършената работа, от условията, които ни се предоставиха. Продължаваме по график към следващите контролни срещи.


- Достатъчно силни ли бяха съперниците в Турция, защото на елитен кръг квалификации нивото е много високо?
- Да, за подготвителен период да. Така сме ги степенували. Следващият съперник е доста по-сериозен, също участник на елитен кръг - Сърбия. Надявам се да продължаваме да вървим по план.


- Казахте, че искате да изградите шампионски характер в тези момчета. Успяхте ли? Осъзнават ли те какво означава да носят националната фланелка?
- Работим. Не можем да кажем, че сме си свършили работата в тази насока, но като погледнем статистиката, в последните 10 мача тези състезатели са завоювали голям процент победи. Това е добър атестат за тяхната работа и отношението им към футбола. Това е начинът, това е пътят и се надявам, че ще успеем.


- Последната среща с Узбекистан U19 бе прекратена. Кажете ни малко повече подробности за нея?
- Доста неприятно се получи. Но никой не е застрахован от това. Казаха ни, че се е случил инцидент със съдиите. След това започна мачът като техен треньор беше в ролята на главен съдия. Друга резервна тройка съдии пътуваше, която се забави изключително много на полувремето и отборът на Узбекистан реши да се прибере в техния хотел. Но и тях ги разбирам, защото почивка от 30-40 минути на полувреме не е добре. И те имат право при дъжда, който заваля. Случват се тези неща. Ние си бяхме на линия, и за първото, и за второто полувреме. Но това не е най-важното. Важното е, че бяхме заедно 12 дни и свършихме добра работа.


- Проучихте ли съперниците за елитния кръг - Испания, Белгия и Северна Македония?
- Да, имаме информация за съперниците, имаме техни официални срещи от квалификации. Добри отбори. Мисля, че достатъчно говорят имената на Испания и Белгия. Това са не само европейски, но и световни сили в детско-юношеския футбол. Виждате какви футболисти създават и докъде стигат отборите им. За нас ще бъде само от полза участието ни на елитния кръг.


- Тези лагери имат ли и възпитателен характер, освен чисто подготвителен?
- Да, имат и такъв характер. С течение на година, откакто сме заедно с този набор, момчетата изглеждат по съвсем различен начин и мислят по различен
начин. Има резултат от цялата ни съвместна работа.


- Да очакваме ли нови имена за следващите лагери?
- Може би. Първенствата започват скоро. Всичко зависи от представянето на играчите по клубовете и на терена.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари