Започва Купа София 2020

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 20/02/2020 11:15
Започва Купа София 2020

Започва най-големият детски футболен турнир в София - Купа София 2020! В рамките на четири дни - от 20 до 23 февруари над 1700 деца ще вземат участие в "битката за столицата"! Тазгодишното 9-о издание на турнира е най-мащабното досега, като отборите - участници са 96 в 7 възрастови групи от деца, родени през 2007 година, до най-малките футболисти от възраст 2013 година.


Надпреварата ще се проведе на най-добрите изкуствени терени в София - Национална футболна база "Бояна", Национална Спортна Академия "Васил Левски", футболна база "ДИТ" в Драгалевци, комплекс "Царско село", Балон "Национал" и изкуствен терен "Витоша 13" - база "Слатина".

 

Купа София се организира от фирма Трейнинг Кампс България и се провежда под егидата на Столична община, с любезното съдействие на Български Футболен Съюз и Зонален съвет - гр. София.

 

Организаторите споделят, че тазгодишното издание е най-успешната оценка за тяхната работа. Сред участниците са всички най-големи футболни школи и клубове у нас, а за втора година участие ще вземе и холандската академия "Football 2 enjoy", собственост на бившият футболист на Левски Дъстли Мюлдер.


Турнирът датира от 2016 година, когато е създаден с цел да подпомогне детско-юношеския футбол в България с конкурентни двубои. Първото издание на Купа София се проведе с 40 отбора, като в рамките на няколко години добрата организация, професионализъм и правила доведоха броя участници до 96 отбора.

 

Организаторите съвместно с партньорите на Купа София са осигурили на децата отлични условия, вода, лакомства, професионални фотографи и награди.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари