Кадетите ни осми на сабя отборно, Стойчев получи купата

Фехтовка
Добави в Svejo
    Viasport 27/02/2020 13:11
Кадетите ни осми на сабя отборно, Стойчев получи купата

Кадетите ни заеха осмо място на сабя на eвропейското първенство по фехтовка в Хърватия, а Тодор Стойчев официално получи комплексната Европейска купа за кадети.


Тодор Стойчев, Георги Златаров, Ангел Вълков и Ясен Стоянов победиха Полша с 45:40 в срещата от ЕП за влизане в осмицата на континента на сабя. След това българите загубиха двубоя за място сред най-добрите четири от тима на Германия с 23:45. Последваха още две загуби – с 42:45 от Испания и с 43:45 от Румъния. Така сабльорите ни се класираха осми от 18 отбора.

Отборът ни на сабя за кадети


След отлична игра през целия сезон 2019/2020, включително шесто място индивидуално и осмо отборно на европейското първенство в Хърватия, Тодор Стойчев получи комплексната Европейска купа на сабя при кадетите. Призът му беше връчен от спортния директор на Европейската конфедерация по фехтовка Юлиус Кралик и от Величка Христева, председател на Българска федерация по фехтовка и член на Изпълнителното бюро на Международната федерация по фехтовка.


Днес европейското първенство продължава с боевете при жените и мъжете до 20 години. Ще бъдат излъчени новите индивидуални шампиони на сабя при девойките и на шпага при младежите.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари