Има положителни проби на играчи на БУБА

Баскетбол
Добави в Svejo
    BGbasket.com 19/03/2020 09:00
Има положителни проби на играчи на БУБА

Положителни проби са дадени от трима баскетболисти на БУБА Баскетбол U19.

 

BGbasket.com се опита да запази имената им в тайна, по изискванията на Районната здравна инспекция, но старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов разкри в тв предаване по btv, че става дума за един от племениците му. Това е юношеският национал и един от най-талантливите гардове в страната Константин Тошков.

 

Припомняме, че един от треньорите в БУБА Борис Бракалов бе един от първите пациенти на ВМА с установено заболяване. Пробите на всички останали треньори, както и другите, направени на играчи, излязоха отрицателни на 14 март. По-късно обаче станаха ясни резултатите на тримата заразени, сред които и Косьо Тошков.

 

Той и съотборниците му с установена зараза се намират у дома, в строга карантина, следени и от РЗИ и от полиция, без сериозни проявления на болест, само с висока температура за него.

 

Самият първоизточник Борис Бракалов, вече е здрав и от ВМА скоро ще го изпишат също за домашна карантина.

 

Установен случай на коронавирус и в българския баскетбол, без поводи за притеснение

 

От РЗИ непрекъснато проверяват всички контактни лица, като има още неизследвани играчи от отбора на БУБА, които обаче не проявяват никакви симптоми. В момента не се и взимат повече проби.

 

Залата на Националния стадион "Васил Левски" е затворена вече цяла седмица, като бе първата затворена зала, още преди да излезе нареждането на ММС. Вече всичко вътре е почистено и дезинфекцирано.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари