Александър Александров в Студио СПРИНТ: Връщаме Скаут лигата във волейбола

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 19/03/2020 17:30
Александър Александров в Студио СПРИНТ: Връщаме Скаут лигата във волейбола

Главният мениджър на Корпорация Развитие - Александър Александров, бе избран за член на новия Управителен съвет на Българска федерация волейбол на проведеното преди дни в София Общо събрание. Александров заяви за Студио СПРИНТ, че усилията му ще бъдат насочени основно към подрастващите във волейбола.

 

"С промяната на ръководството на БФВ Любо Ганев ме покани да споделя моя опит главно покрай Скаут лигата и подрастващите във волейбола. Аз приех, разбира се", коментира Александър Александров.

 

"Беше ми казано, че в бъдеще ще се работи активно с подрастващите и завръщането на Скаут лигата. За мен Скаут лига е ключова дума и се надявам ръководството да стигне до този момент, въпреки, че сега нещата са малко мрачни в този момент с оглед на обстановката и разпространението на коронавируса", каза още новият член на УС.

 

 

"Смятам, че Скаут лига ще има, може би в не в същия вид и толкова разширена, защото усилията бяха много големи. Вижда се, че буквално всички играчи от националните отбори по волейбол до 18 години са минали през това първенство.

 

Мога да кажа, че младият Георги Татаров, който сега е играч на ЦСКА, е звездата на Скаут лигата. Тоест, тази надпревара произвежда национали. Прави се скрининг, за да може всички треньори да видят с какво се разполага при подрастващите.

 

Бъдещето е в децата във всички спортове. Приложихме Скаут лигата и в други спортове като баскетбол и хандбал в известна степен. Тоест, това е модел, който вече се е доказал не само във волейбола.

 

Аз съм човек от бизнеса, и като такъв, умея да събирам пари. Ще помагам финансово и то главно за децата, но мога да съдействам и за привличане на средства за федерацията. Защото БФВ се беше затворила и разчиташе само на финансиране от държавата. Не може за такъв хубав спорт като волейбола да не се събират пари от всякъде буквално", каза Александър Александров.

 

Цялото интервю можете да видите във видеото.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари