Антъни Иванов и Любомир Епитропов се прибраха по спешност от САЩ

Плуване
Добави в Svejo
    BGswim.com 21/03/2020 13:35
 Антъни Иванов и Любомир Епитропов се прибраха по спешност от САЩ

Най-изявеният ни плувец Антъни Иванов и друг от асовете ни – Любомир Епитропов, се прибраха на пожар от САЩ, където тренират и следват висшето си образование. 

 

Спешната реакция бе поради опасения за затварянето на границите, свързани с пандемията на коронавируса.

 

Иванов и Епитропов – състезатели на Вихрен (Сандански) и Николай Вакареев, призоваха спортистите и българите да си останат вкъщи за тяхната сигурност и на близките им.

 

 

"Прибрах се по-рано от предвиденото, защото и в САЩ е бедствено положението. Затвориха басейни и спортни обекти. Прекратиха състезанията. Хванах по най-бързия начин полета за България, защото ме беше страх да не затворят границите", сподели за BGswim.com Антъни.

 

Финалистът на световни и европейски първенства, който покри още в началото на миналата година олимпийска квота за Токио, води подготовка у дома – в Бяла черква.

 

"Правя коремни преси, лицеви опори. Поиграх футболче с баща ми. На село съм в Бяла черква. Под карантина съм, защото и тук важат правилата", допълни многократният държавен рекордьор и първенец.

 

Иванов ще се опита да се качи на високопланинската база Белмекен, ако има възможност. "Ще пробвам, макар че не знам каква е ситуацията. Така, че каквото стане",  каза още 20-годишният търновец.

 

 

Междувременно пред БНТ Антъни заяви, че олимпийските игри не трябва да се провеждат, особено при извънредно, продължило  положение повече от месец.

 

Според него при липсата на състезания резултатите в японската столица ще са изключително слаби и това ще направи състезанията безинтересни.

 

"Няма как ние, плувците, да се подготвим без басейни. Ако два месеца сме в извънредно положение, няма как нито един плувец, който ще ходи на олимпиадата, да влезе във форма. Самият аз в последните 10 години сигурно не съм бил повече от две седмици извън басейна общо. Ако няма състезания, няма проблем, въпросът е да има къде да се тренира. В момента аз си говоря и с много мои приятели, които са от други големи държави като Холандия, Германия, Франция, Швейцария. Те не тренират, няма къде да тренират и не им разрешават да тренират. В Америка затвориха високопланинските бази, както и олимпийските тренировъчни центрове", заяви Антъни.

 

Любо Епитропов призова: Останете вкъщи!

 

Антъни припомни, че вече има държави, в които подготвят резервни варианти, ако има игри - там определят служебно кои състезатели да отидат в Токио, без квалификации.

 

Освен това според него спортистите от Южна Америка може да получат незаслужено предимство, тъй като коронавирусът не е засегнал толкова тежко този континент и там състезателите ще могат да тренират, докато останалите почиват принудително.

 

Плувецът е категоричен и че ако в следващите месеци коронавирусът не отшуми, олимпийските игри трябва да се проведат не в края на годината, а през следващото лято, иначе ще разбъркат календара във всички спортове.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари