Владимир Николов: В набор 2001 има страхотни футболисти

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 25/03/2020 14:25
Владимир Николов: В набор 2001 има страхотни футболисти

Капитанът на националния отбор на България до 19 години (набор 2001) – Владимир Николов, даде специално интервю за списание СПРИНТ. Срещнахме се с него преди да бъдат отложени квалификационните мачове от елитния кръг. Всъщност срещите в Испания трябваше да започнат днес, но поради пандемията от коронавирус бяха отменени. Все още не е ясно кога и дали ще се проведат. Въпреки това ние ви представяме малка част от интервюто с Владимир Николов, останалата може да прочетете в новия брой на СПРИНТ, който скоро ще бъде на пазара.

 

- Какви са шансовете на България U19 за класиране на Евро 2020?

- Набор 2001 има страхотни футболисти. Добър колектив, но и добри индивидуалности. Трябва да покажем това на мачовете, които със сигурност ще са тежки. Със спокойствие и увереност може да ни се получат нещата.

 

- Кой е най-силният съперник в групата?

- Испания. Те са европейски шампиони в предишния набор (2000) и ще искат да задържат титлата.


- Какво влияние оказва домакинският фактор?

- Голямо. Но ние трябва да отидем с единствената мисъл и цел, че ще излезем първи в групата и да вложим всичките си усилия.

 

- Преди години участвахте в камп на „Еспаньол“. Къде отстъпваме на испанците и може ли престоят там да Ви помогне в елитния кръг?

- Не съм аз човекът, който може да каже какво ни липсва и какво да направим. Има неща, които могат да се подобрят във всеки аспект - техника, тактика, физика.

 

- Изненада ли е класирането на Северна Македония на елитен кръг квалификации? Играхме две контроли с тях през миналата година, в които си разменихме по една победа.

- Някои биха казали, че ние сме изненадата. Северна Македония беше на добро ниво. Пропуснах първата среща, защото имахме мач със „Септември“.


- Но вкарахте гол във втория.

- Да, дойдохме с Александър Тодоров за втория мач. Със сигурност преодолим съперник. Можех да отбележа повече от един гол, но поради контузия излязох принудително. Няма да ги подценим, без значение че са по-малко футболно име от Испания и Белгия.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари