Италия остава без спорт и през април

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 29/03/2020 16:35
Италия остава без спорт и през април

Спортните мероприятия в Италия ще бъдат спрени през целия месец април, предполага министърът на спорта на страната Винченцо Спадафора в интервю за Ла Република. Той също така обясни, че не е реалистично Серия "А" да бъде подновена на 3-и май, каквито бяха предварителните планове. 

 

"Футболът няма да започне отново на 3 май. Отборите от Серия "А" вече направиха грешка, когато беше времето да спрат. Те трябва да разберат, че нищо няма да бъде същото, както преди. Децата ни свикнаха да се прегръщат, да си подават бутилката с вода, но всичко това ще ни липсва дълго време. Рестартирането на Серия "А" на 3 май е нереалистична цел. Ще предложа да се разшири блокадата на спортните състезания от всички нива и степени през април. И ще разширя мярката до тренировъчните сесии, в които не се намесихме, защото имаше възможност Олимпийските игри да се проведат.

 

Спортът не е само футболът, а футболът не е само Серия "А". Ще назнача извънреден план от 400 милиона евро за спорта, за любителските асоциации, които ще са двигателите на прераждането. Клубовете от Серия А живеят в балон, като се започне от милионите, които плащат за заплати на футболистите. Те трябва да разберат, че нищо след тази криза няма да бъде същото, както преди", заяви Спадафора.

 

Източник: БТА

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари