Щетите на ст. "Раковски" са за 50 000 лв. Станислав Ангелов: За момента нямаме никаква финансова възможност

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 30/03/2020 11:10
Щетите на ст. "Раковски" са за 50 000 лв. Станислав Ангелов: За момента нямаме никаква финансова възможност

Щетите, нанесени от вандали на основния терен на стадион "Раковски", са на стойност около 50 000 лева. Сумата е непосилна за школата на клуба, заяви в интервю за bTV директорът Станислав Ангелов. Вчера той съобщи чрез фейсбука на тима, че теренът е бил полят с унищожаващ тревата хербицит (ВИЖТЕ ТУК).

 

"За момента нямаме никаква финансова възможност, ние не работим. Ще търсим спонсори, ще се молим на някой, но то няма и кой да ни помогне сега. Най-вероятно трябва да се подмени целият терен - да се фризова, да се изчисти. Скъпи са тези процедури. Ако се активизираме, до 2-3 месеца може би ще можем да го реновираме", каза Ангелов.

 

"Всичко е умишлено направено. Общо взето е свързано с интереси, уронване на престижа, лека-полека да се избутат дадени хора. Тум има много интереси около този стадион, то не се случва за първи път, имаме някакви предположения, можем да съберем две и две, но в крайна сметка това е нисш акт. Той не е срещу мен, а срещу децата. Все едно режеш на едни деца крилата и краката", каза още директорът на ДЮШ на Левски-Раковски. 

 

Според него причина за вандалския акт е и свободният достъп до стадиона. Собствеността се поделя между школата на Левски-Раковски и Министерството на вътрешните работи.

 

"Леко е занемарено мястото, но искам само да конкретизирам, че ние стопанисваме само зелената част от терена. Тук е отворен достъп. За съжаление, не можем да контролираме влизането и излизането. Другият вариант е да заградим това цялото зелено пространство с ограда и да вкараме децата и тренировъчния процес като в кошара, което нарушава целостта на стадиона", коментира Ангелов. 

 

"Това нещо в един момент трябва да се регулира. Ние сме предприели някакви действия в тази насока, засега срещаме пълната подкрепа и на Министерството на спорта, и на  вътрешните работи. То си е процес, така че лека-полека нещата ще се кристализират в някаква посока", допълни Станислав Ангелов. 

 

Източник: bTV

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари