Волейболните първенства за подрастващи няма да бъдат прекратявани

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 31/03/2020 17:50
Волейболните първенства за подрастващи няма да бъдат прекратявани

Управителният съвет на Българска федерация по волейбол реши първенствата за подрастващи да не бъдат прекратявани. Те ще продължат, когато пандемията приключи. Членовете на УС заседаваха чрез конферентна връзка днес.

 

"Взехме решение шампионатът при подрастващите да бъде продължен, независимо кога, дори и да е септември-октомври. От следващия сезон, ако трябва да е по-сбит шампионатът", коментира след заседанието президентът на БФВ Любо Ганев.

 

За разлика от шампионатите при момчетата и момичетата, тези при мъжете и жените бяха окончателно прекратени. Президентът на централата Любо Ганев оповести, че временното класиране в Суперлигата и Националната волейболна лига при жените става крайно. По този начин Нефтохимик е шампион при мъжете, а Марица - при дамите.

 

До края на сезона комисията за детско-юношески волейбол продължава да ръководи Верка Николова, а от следващия сезон 2020/2021 г. застъпва Евгени Иванов-Пушката.

 

В точка "Разни" шефовете на волейбола приеха предложението на Верка Николова за финансиране на отборите, които участват във финалите на първенствата за подрастващи.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари