Мартин Петков: Амбициран съм да оставя трайна следа в Левски и българския футбол

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 07/04/2020 10:30
Мартин Петков: Амбициран съм да оставя трайна следа в Левски и българския футбол

Юношата на Левски Мартин Детелинов Петков заяви, че е амбициран да играе футбол на най-високо ниво.  В интервю за BgDerby.com роденият през 2002 година нападател говори за емоциите от мачовете с първия отбор на "сините", целите си и тренировките по време на извънредно положение. 

 

- Как минават дните ти във време на пандемия и намираш ли начин да тренираш?

- Дните ми минават главно в тренировки, дори мога да кажа, че в момента тренирам двойно повече. Това ежедневие ме кара да тренирам много, а останалото ми време минава в почивка. Всеки ден тренирам с топка, наблягам на техническата част и удари. Също така за мен силата, бързината и издръжливостта са може би най-важната част, но аз съм максималист и желая да развивам всеки един компонент.

 

- През пролетта на 2019 година дебютира срещу Лудогорец, какво си спомняш от този мач?

- Откакто тренирам футбол, докато гледах мачове на живо, си представях и мечтаех да съм на терена и когато това се случи беше може би един от най-хубавите моменти в живота ми. Мачът беше с много емоция, за жалост не победихме, но ще остане един от най-паметните ми моменти в живота.

 

- Година по-късно, през пролетта на 2020 година взе участие в мач, който дълго ще се помни от левскарите. Какво беше чувството да вземеш участие в мача с Лудогорец и емоцията след успеха?

- Това беше страшно важен мач и затова емоцията беше доста голяма. Влезнах в продълженията и се стигна до дузпи, а интересното беше, че идваше моят ред точно след дузпата на Чибота. Толкова много хора са дошли да те подкрепят и помагат на клуба в този не лек момент, да ги видиш толкова щастливи е нещо страхотно.

 

- Каза, че след дузпата на Чибота е бил твоят момент да застанеш зад топката. Какво си мислеше в този момент, беше ли решил къде ще биеш дузпата и имаше ли увереност, че ще я реализираш?

- Мислите ми бяха насочени къде точно да я изпълня и по какъв начин. Имаше приятно чувство, но не и притеснение.

 

- Вече взе участия в редица важни мачове за Левски, включително и дерби с ЦСКА. Кой от всички мачове ще остане в съзнанието ти?

- За мен всеки един мач е много важен, дори и тренировка. Повечето мачове, в които съм взел участие, са срещу Лудогорец и ЦСКА. Емоцията от дерби е най-хубава.

 

- Какво е твоето мнение за подновяването на първенството, формата на оставащите мачове и според теб съществува ли вариант изобщо да няма повече футбол в България през този сезон?

- Това е доста труден въпрос, всеки иска всичко да приключи по-бързо и всичко да е постарому. Има хора, които ще преценят кога и как да се състоят мачовете.

 

- Само преди няколко месеца подписа новия си контракт с Левски, какви са кратките ти и дългосрочни амбиции със "сините" и с футбола като цяло?

- Амбициран съм да оставя трайна следа в Левски и българския футбол и да играя на най-високо ниво.

 

Източник: BgDerby.com

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари