Аспарух Никодимов: ЦСКА да погледнe по-смело към школата

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 15/04/2020 15:10
Аспарух Никодимов: ЦСКА да погледнe по-смело към школата

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов посъветва "червените" да поемат риск и да погледнат по-смело към академията на клуба. 

 

"Хубаво е клубът да има нов стадион, но трябва да се гради и отбор и да се намери баланс между двете неща. Другото е, че ЦСКА е нужно да рискува със свои играчи от школата и изобщо да се погледне по-смело към академията. Да ги наложат в отбора и след време да берат плодовете от тяхната продажба. Това е идеалният вариант. А как ще стане на практика, ще видим. Честно казано, не ми се вярва ЦСКА да промени стратегията си към селекцията, макар на отбора да му трябват повече българи. За чужденците сме го казвали доста пъти, че са необходими 4-5, но да са доста класни", каза Никодимов пред "Тема спорт". 

 

"Навремето сме имали успехи изцяло с български играчи и се представяхме силно в Европа. Моделът е начертан, само трябва да се работи по него. В школата са необходими по-добри треньори, но и по-високо заплащане. Иначе купуването на млади играчи от други отбори е добро като идея, но проблемът е, че се искат доста големи суми за тях. Разбирам и техните клубове обаче, защото "ден година храни". Те са го изградили да е някакъв играч и искат компенсация”, добави Паро Никодимов.

 

Снимка: LAP.bg

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари