София приема евроквалификацията по волейбол за юноши U18 през септември

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 24/04/2020 16:45
София приема евроквалификацията по волейбол за юноши U18 през септември

Европейските квалификации по волейбол при подрастващите ще се изиграят това лято, но на по-късен етап, реши на свое заседание европейската конфедерация – ЦЕВ.

 

Някои от тях ще бъдат през август, други през септември, точните дати все още се уточняват поради все още продължаващата пандемия от коронавирус. България ще бъде представена от четири отбора – два при девойките (до 17 и до 19 г.) и два при юношите (до 18 и до 20 г.).

 
Страната ни е домакин на турнир от втори кръг на европейските пресявки за юноши под 18 години, в която ще участва селекцията, водена от Мартин Стоев (състезатели, родени 2003/2004 година).  Както е известно, младите ни волейболисти не взеха директна квота за Евроволей от първата квалификация, отново в София през януари, като сега ще имат втори шанс. Мачовете ще бъдат в столичната зала "Христо Ботев". Турнирът е планиран за 2-9 септември.

 

За тази квалификация CEV ще подпомогне Българска федерация по волейбол с 5000 евро. За пътуването всеки от гостуващите отбори ще се финансира от евроцентралата с по 2000 евро.

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари