Отварят осем парка в София, позволяват единично спортуващи

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 26/04/2020 14:35
Отварят осем парка в София, позволяват единично спортуващи

Осем от големите паркове в София ще бъдат отворени в понеделник от 9.30 до 18.30 часа за родители и деца. За целта още днес заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев ще бъде промена, така че да разреши посещението в парковете. Това обявиха днес от Южния парк кметът на София Йорданка Фандъкова и премиерът Бойко Борисов.

 

За останалите градове на страната ще се даде възможност за отваряне на парковете със заповед на здравния министър, но кметовете сами ще решават дали и кога да ги отворят.

 

Препоръчва се децата да са до 12-годишна възраст, като могат да бъдат придружавани от максимум двама възрастни. Те няма да могат да ползват детските площадки и да сядат по пейки по време на разходките. В часовете преди 9.30 и след 18.30 ч стопаните на кучета в София ще може да ги разхождат в парковете.

 

Позволява се и на единично спортуващи и бременни жени също да ги посещават.

 

Забранява се събирането на групи и пиенето на алкохол в парковете.

 

На посетителите ще се представят карти с обозначени маршрути, по които може да се движат, така че да няма засичане и струпване на хора.

 

Столична община е ангажирала 80 свои служители да следят дали се спазват изискванията за посещение в парковете. Още 120 представители на реда, в това число конни и вело патрули, също ще наблюдават движението в тях.

 

Екипи на Столичната община са направили днес учение за организацията на движението в парковете за родители и малки деца. То бе представено и пред членовете на Националния оперативен щаб.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари