Европейската лига по плувни спортове отмени континенталните първенства за подрастващи

Плуване
Добави в Svejo
    BGswim.com 02/05/2020 12:10
Европейската лига по плувни спортове отмени континенталните първенства за подрастващи

Европейската лига по плувни спортове (ЛЕН) отмени континенталните първенства през тази година за подрастващи във всички спортове и дисциплини.

 

Няма да се проведат шампионати по водна топка за U19 при мъжете и жените, насрочени съответно за Рим и Волос, съответно и квалификациите за тези първенства.

 

Отменят се също така шампионатите на младите плувци в Абърдийн, на скачачите във вода в Единбург, европейското по артистично плуване в Малта, както и първенството на континента по плуване в открити води във Франция.

 

При жените U19 българският отбор трябваше да играе по право директно във финалния турнир, а мъжете U19 щяха да срещнат домакина Турция, Гърция, Полша и Украйна в квалификационната група в Истанбул, от която първите два отбора трябваше да се класират за първенството.

 

От ЛЕН уточняват, че се е наложило да вземат това „болезнено решение“ заради кризата с коронавируса.

Отделно техническите комитети по отделните спортове ще разгледат възможността за участие в европейски първенства през 2021 година за спортистите, които през 2020-а имаха последен шанс да го сторят поради възрастовата си група, след която навлизат при мъжете и жените, но обстоятелствата им попречиха.

 

Централата ще търси възможност за приключване на сезона в европейските клубни турнири по водна топка, както и нови дати за европейското по плуване за мъже и жени, което е насрочено за Будапеща и веднъж вече бе отложено.

 

ПИСМОТО НА ЛЕН

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари