Александър Димитров в Студио СПРИНТ: За да изградиш футболист, трябват 10 000 часа работа (видео)

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 05/05/2020 17:10
Александър Димитров в Студио СПРИНТ: За да изградиш футболист, трябват 10 000 часа работа (видео)

Селекционерът на националния отбор по футбол за младежи до 21 години Александър Димитров бе гост в интернет предаването Студио СПРИНТ. Той говори за развитието на младите играчи в България, за отложения мач с Естония и шансове на младежите за класиране на европейско първенство.

 

Димитров коментира и темата готови ли са юношите да се включат в професионалния футбол след края на пандемията от коронавирус.


"Мечтая в България да има академия с хотелска част, училище, терени, столова, играчите да живеят там. За да изградиш футболист, трябват 10 000 часа работа. Къде ги има в България? Нека да ги сметнем за нашите играчи - те имат по 3-4000 часа. Затова нямаме играч в топ първенство", каза селекционерът на България U21.В началото на месеца Александър Димитров бе гост-лектор на спортен колеж в Израел. Въпреки че българските треньори много често са подценявани, Димитров получи изключително престижна покана и изнесе онлайн 3-часова лекция с над 100 слайда.


"Първата тема бе концепция за развитие на ДЮФ в България. Благодаря на г-н Юри Николов, с когото поработихме върху това. Ако някой не знае, ние имаме концепция за развитие на ДЮФ. Той е автор на тази концепция за играчи от 6 до 19-годишна възраст с цели и задачи за всяка възраст.


Втората тема бе структура на нашите младежки и юношески национални отбори.

 

Последната тема бе свързана с турнира "Валерий Лобановски" в Украйна, на който участвахме миналата година и играхме с Израел. Интересуваше ги как сме се подготвили за тази среща", каза Димитров, който има нова покана да бъде лектор.

 

В същото време селекционерът съобщи, че отложеният мач с Естония от европейските квалификации най-вероятно ще се състои през месец ноември тази година.

 

Цялото интервю вижте във видеото.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари