БФС прави анкета сред клубовете как да продължат първенствата в юношеските групи

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 05/05/2020 16:40
БФС прави анкета сред клубовете как да продължат първенствата в юношеските групи

БФС реши да се допита до клубовете, които имат участници в Елитните юношески групи (в трите възрасти) и да им поиска становище какво трябва да се случи при подрастващите. Общо 25 клуба участват със свои отбори в Елитните юношески групи. 

 

 

Девет клуба имат по три тима, други три са с два, а останалите участват с по една възраст. Идеята на централата е да има по-добър диалог и да се вземат предвид всички мнения на участниците в първенствата.

Въпросите към клубовете са какво е мнението им за продължаване или не на първенството, а също така и по какъв начин да стане това, да има или не изпадащи. Ръководствата имат време до 8-и май (петък) да изразят становището си по зададените въпроси.

На 21-и април изпълкомът на БФС взе решение първенствата в Елитните юношески групи (да 19, до 17 и до 15 години) да завършат на турнирен принцип.

Четвъртфиналите и полуфиналите в ще се по два мача на разменено гостуване, финалът трябва да се играе в един двубой на неутрален терен. Изпадащи не се предвиждаха, но пък ще влизат отбори, както е по наредба. БФС ще продължи да изплаща съдийските и делегатските такси.

Още тогава обаче първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов, който е пряк отговорник в изпълкома за младежкия и юношеския футбол, направи важно уточнение. Тогава той каза, че ще бъде събрана Комисията за Детско-юношески футбол и тя ще вземе решението, което сметне за най-правилно в настоящата ситуация. 

В момента мненията за ситуацията са разнопосочни. Някои клубове предпочитат първенствата да приключат сега без изпадащи и новият сезон да се стартира нормално. Други пък настояват за доиграване, въпреки малкото време и почти постоянните пътувания, които се очертават.

Турнирите за Купата на БФС в междинните възрасти (до 18, до 16 и до 14 години) ще се изиграят, тъй като са на етап полуфинали. Победителят при най-големите ще представя страната ни в Юношеската Лига на УЕФА, както се казва вече младежката Шампионска лига.


БТА

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари