Пет клуба от Пловдив поискаха разрешение за тренировки при децата

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 08/05/2020 16:15
Пет клуба от Пловдив поискаха разрешение за тренировки при децата

Пет клуба от Пловдив изпратиха отворено писмо до спортния министър Красен Кралев, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, областния управител Дани Каназирева и до директора на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева. Те настояват за възобновяване на тренировките по футбол и при децата.

 

Ето какво гласи отвореното писмо, публикувано на официалната страница на Футболна Академия Пловдив.

  

"До Министърът на младежта и спорта господин Красен Кралев,
До Министъра на здравеопазването господин Кирил Ананиев,
До Областния управител на град Пловдив госпожа Дани Каназирева,
До Директора на РЗИ град Пловдив д-р Ваня Танчева,

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

Със Заповед номер РД-09-371/03.05.2020 г., на Министъра на спорта на Република България бе допуснато упражняването на индивидуални спортни занимания на открито при спазването на всички противоепидемични мерки.

 

Съгласно същата те (спортните занимания) могат да се провеждат на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.), при задължително спазването на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи.

 

Ние сме представители на професионални и аматьорски футболни клубове и в това си качество под наше ръководство тренират и се обучават стотици деца и юноши.

 

Повод за писмото ни е цитираната по-горе Заповед с която е разрешено упражняването на индивидуални спортни занимания на открито при спазване на конкретни мерки.

 

При тълкуването на подзаконовия нормативен акт оставаме с впечатление, че всеки може да тренира свободно всякакъв вид спорт, стига да се намира на минимална дистанция от 2,5 метра от друг/и спортиващи лица при спазване на противоепидемичните мерки.

 

Уверени сме, че сте добре запознати с футбола като спорт и игра, но въпреки това бихме желали да споделим с вас, че подготовката/тренировката по футбол има много различни аспекти, като например индивидуална техническа работа, координация, физическа подготовка и др., които могат да се упражняват самостоятелно от състезателите, поставени дори и в група, при положение че същите се намират на минималното разрешено разстояние. Категорично заявяваме, че при провеждането на тренировъчен процес по футбол не е задължително в същия да е включена игра, а напротив. Има безброй упражнения, които могат да развиват състезателите ни в технически и физически аспект, което е важно за футболните им качества.


В тази връзка най-учтиво Ви молим да предприемете нужните действия посредством които да позволите на хиляди деца да упражняват любомия си спорт по описания по-горе начин (като индивидуална подготовка в групова среда) под надзора на ръководители и треньори и при спазване на всички посочени от вас мерки, в това число без използване на общи помещения (съблекални).

 

Противното би разделило обществото ни и би дискриминирало хиляди деца и юноши в България, като ги поставяме в по-неблагоприятни условия от другите спортисти, но които е разрешено да спортуват при същите условия.

 

С УВАЖЕНИЕ

Футболен Клуб ПЛОВДИВ;
ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ;
ПФК МАРИЦА ПЛОВДИВ;
ПФК СПАРТАК ПЛОВДИВ;
ПФК БОТЕВ ПЛОВДИВ"

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари