Клубовете се обединиха за възобновяването на тренировките в плувните спортове

Плуване
Добави в Svejo
    BGswim.com 17/05/2020 11:05
Клубовете се обединиха за възобновяването на тренировките в плувните спортове

Клубовете в плувните спортове у нас настояват за възобновяването на тренировъчния процес, алармирайки премиера, президента, спортния и здравния министър, омбудсмана, Националния оперативен щаб и Агенцията закрила на детето.

 

Подписката бе организирана от варненските отбори, но бързо набра скорост в социалните мрежи и лични кореспонденции, за да бъде подкрепена и от други тимове. 

 

"Обезпокоени за психическото и физическото здраве на децата ни, настояваме да вземете адекватни решения относно забраната спортните клубове, в качеството си на юридически лица с нестопанска цел, да провеждат организирани занимания със спортистите от клубовете.

Специалистите, работещи в спортните сдружения, са тези, които гарантират, че спортната дейност ще бъде провеждана съобразно конкретната епидемиологична обстановка в страната“, се акцентира в подписката.

 

Пълният текст на подписката:

 

"До г-н Бойко Борисов – министър председател на Република България

 

До г-н Румен Радев – президент на Република България

 

С копие до омбудсмана на Република България

Министерството на здравеопазването

Министерството на младежта и спорта

Националния оперативен щаб

 

Държавната агенция за закрила на детето

 

Уважаеми дами и господа, обезпокоени за психическото и физическото здраве на децата ни настояваме да вземете адекватни решения относно забраната спортните клубове, в качеството си на юридически лица с нестопанска цел, да провеждат организирани занимания със спортистите от клубовете.

Специалистите, работещи в спортните сдружения са тези, които гарантират, че спортната дейност ще бъде провеждана съобразно конкретната епидемиологична обстановка в страната.

Долуподписаните любители на плувните спортове в България, се обръщаме към Вас, в качеството Ви на наши избраници, за бърза реакция.

 

Здравето на децата, които са бъдещето на България, изисква работа днес!

 

Предвид огромната значимост на плувните спортове за здравето на хората и необходимостта хиляди деца да плуват (деца, които са със здравословни
проблеми, с гръбначни изкривявания, такива, за които е жизнено важно да могат да провеждат рехабилитация под контрола на плувните специалисти).

Апелираме за бързата Ви намеса и издаването на адекватни решения!"

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари