ДФК Мечетата се присъедини към ДЮШ на Беласица

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 26/05/2020 15:40
ДФК Мечетата се присъедини към ДЮШ на Беласица

Днес, 26 май, се очаква да остане паметен за футбола в Община Петрич. На среща при кмета Димитър Бръчков шефът на ДФК Мечетата Ивайло Стоянов и представителите на ОФК Беласица Георги Петров и Иван Златински, представителят от Общинска администрация Георги Георгиев в присъствието на народния представител Георги Динев се разбраха ДФК Мечетата да се присъдени към ДЮШ на Беласица. Единодушно бе мнението, че не беше градивно да има две футболни школи в града. 

 
След срещата Георги Петров от ОФК Беласица заяви: "Това вече е факт. Разбрахме се на всички тренировки да има присъствие на ръководители и треньори от двете школи за да има приемственост и всичко да стане безболезнено за децата. 
 
Ивайло Стоянов, досегашен ръководител на ДФК Мечетата, бе особено щастлив и заяви: "От години търсех начин да се обединим, но все се намираха хора, които да се противопоставят на тази моя идея. Радвам се, че този път кметът Димитър Бръчков отново беше за и нещата се реализираха. Това, разбира се, е плод и на хора от новото ръководство на Беласица, най-вече на Георги Петров. Още на първата среща с него се разбрахме и решихме да се стигне до това по-малкият клуб да премине към по-големия. Това вече е факт. Досега децата се деляха на мои и твои, на наши и ваши, и от всичко
това губеше футбола в Петрич. Много талантливи деца заминаваха в други клубове, разбира се, благодарение на мен като човек с контакти в цялата страна, където условията им бяха далеч по-добри. В Лудогорец са трима, двама от тях юношески
национали, в Левски - трима, двама от тях също юношески национали, в ЦСКА - трима, като вратарят Илия Шаламанов е част от първия отбор на представителния тим на "армейците", Витоша-13 - двама, от които единият е юношески национал и се очертава като най-талантливия в страната ни, набор 2004, в ЦСКА-1948 - двама, в Пирин (Благоевград) - над 10 - от набор 2003 до набор 2006. Според мен, вече ще има стоп на напускащите, защото това бе целта на тази среща. Умува се за реализиране идеята на първо време да се изгради спортна паралелка, а по-късно и спортен интернат. Това е моята мечта. Ще сменя името на клуба, за да има и отбори в дублиращата група на Беласица. Според мен с Георги Петров ще изградим нещо трайно и значимо и от тази школа ще се подават необходимите кадри за представителния мъжки тим на Община Петрич - ОФК Беласица."

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари