Дъщеря на европейска шампионка поема девойките U19

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 28/05/2020 18:20
Дъщеря на европейска шампионка поема девойките U19

Габриела Айшинова ще води националния отбор по волейбол за девойки под 19 години, стана ясно след днешния Управителен съвет на Българска федерация по волейбол, на който бяха утвърдени националните селекционери при подрастващите.

 

Айшинова е дъщеря на едно от най-известните имена в женския ни волейбол - Таня Гогова, която е европейска шампионка от 1981 година и носител на бронзов медал от Олимпиадата в Москва 1980 година. В настоящата година Габриела Айшинова е треньор на млади волейболистки във ВА Стойчев - Казийски.

 

През сезон 2018/2019 тя водеше женския тим на Раковски ((Димитровград), като същевременно бе и треньор в школата на Марица, като изведе девойките под 20 година на пловдивския клуб до шампионска титла.

 

Треньорът в школата на Марица Деян Боюклиев поема по-младите националки. Поради липса на достатъчно добри кадри те ще бъдат обединени в една формация.

 

Ръководството на централата реши всички национални отбори в женското направление да бъдат под прякото наблюдение на Иван Петков. За отговорник по физическата подготовка на тимовете на България бе назначен Юлиян Карабиберов.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари