Найден Найденов: Мотивиран съм да работя с младите ни волейболисти

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 29/05/2020 12:00
Найден Найденов: Мотивиран съм да работя с младите ни волейболисти

Бившият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на България Найден Найденов, който записа редица успехи в родната Суперлига и спечели с отборите на Марек и Нефтохимик шампионски титли, Суперкупа и Купабе избран за селекционер на младежкия национален отбор за юноши под 20 години. Специалистът, извел България до финалната четворка на Олиммпийските игри в Лондон 2012, бе утвърден на този пост на заседание на Управителния съвет на БФВ.

 

"Съгласих се да поема поста селекционер на юношите под 20 години заради промяната в БФВолейбол и заради новото ръководство. Заслужава си. Има ново мислене и нови амбиции. Ще дам каквото мога от моя опит, още повече, че сега нещата ще се развиват по друг начин, ще има единна работа на всички нива", заяви Найденов пред BGvolleyball.com. 

 

"Радвам се, че поемам този пост, защото работата с младите състезатели е много отговорна и се надявам да допринеса за развитието на тези волейболисти. Ще ми помага Радослав Асенов, който беше и преди помощник в националния тим. Той вече дълго време е с тези момчета и ги познава изключително добре. Имаме нужната информация, видеа и всичко друго остава да разберем какво решение ще вземе ЦЕВ за състезанията това лято.

 

Смятам, че този набор не е лош и има много перспективни състезатели. За цели сега все още не можем да говорим преди да знаем окончателната програма и какво ни предстои.

 

Да, остава възможността да водя и клубен отбор и да съвместявам двете длъжности. Ако има клуб, който ме желае, с който наистина си заслужава да се работи, бих. Все пак, с този опит, който съм натрупал през годините, искам да работя с отбор, който наистина е на ниво и да вървим напред. Така че, ако има такава възможност, разбира се, бих работил", завърши Найден Найденов.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари