Виктор Карагьозов: Надявам се, че ще бъде осигурена по-дълга подготовка и за най-малките национали

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 30/05/2020 16:40
Виктор Карагьозов: Надявам се, че ще бъде осигурена по-дълга подготовка и за най-малките национали

Виктор Карагьозов бе избран за селекционер на най-малката национална формация по волейбол в мъжкото направление – юноши под 16 години, която ще бъде сформирана за първи път това лято. С това волейболният специалист, който в момента е треньор на Марек Юнион-Ивкони (Дупница), прави поредно завръщане начело на младите национали. В предишни години той постигна редица успехи, като през 2011 година изведе юношите на България под 18 години до четвърто място на европейското първенство в Турция.

 

Виктор Карагьозов коментира новата си позиция пред BGvolleyball.com. 

 

"Това е поредното ми завръщане начело на национална формация при подрастващите. Бях се кандидатирал за национален селекционер на две възрасти – най-големите юноши под 20 години и най-малките, които сега ще бъдат събирани. Фактът, че съм подал документи за треньор, значи, че имам желание отново да работя с най-добрите млади състезатели. Смятам, че имам достатъчно натрупан опит с тези национални гарнитури в предишните ми изяви и мога да предам всички натрупани знания и умения на младите волейболисти", каза Карагьозов. 

 

„Щом треньорската комисия е решила, че съм подходящ за най-малките, аз нямам нищо против. В България винаги имаме талантливи момчета. Не вярвам, че те ще имат някакви големи пропуски в елементите на играта. По скоро ще работим психологически, функционално и чисто тактически. Надявам се да имаме време за това. Въпреки обстановката и факта, че няма да имат европейски квалификации сега, силно се надявам, че ще бъдат отделени средства за един по-дълъг лагер на тези момчета, защото с 15-20 дена не става. Досега с най-малките формации трудно се случваха нещата, сега съм обнадежден, че новото ръководство ще направи всичко възможно да осигури добра подготовка на тези млади волейболисти", каза още треньорът.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари