БФС изгради тренировъчен комплекс в Пазарджик

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 15/06/2020 17:25
БФС изгради тренировъчен комплекс в Пазарджик

На официална церемония днес бе открит още един футболен комплекс, изграден от БФС с финансиране по пограмата FIFA Forward. След откриването на футболния комплекс в столицата през месец септември миналата година, вече и децата в Пазарджик разполагат с ново модерно съоръжение, където да практикуват любимия спорт.

 

Инвестицията е в размер на 300 000 евро, а Тренировъчен миникомплекс - Пазарджик отговаря на всички критерии за провеждане на официални двубои по футбол 7, както и за провеждането на тренировъчна дейност. В процес на изграждане са още няколко подобни футболни комплекса на територията на страната.

 

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов, първият вицепрезидент на БФС Емил Костадинов и изпълнителният директор на футболната централа Борислав Попов прерязаха лентата на новопостроения комплекс. От страна на федерацията на церемонията пръстваха и вицепрезидентът Румян Вълков, членът на Изпълнителния комитет Димитър Георгиев и председателят на ОС на БФС Пазарджик Спас Иванов.

 

Сред гостите бяха общинските съветници Венелина Георгиева и Ренета Камберова, която също така е олимпийски медалист, почетен гражданин на Пазарджик и председател на „Пазарджик спортува“. Събитието уважиха и представители на ФК Хебър в лицето на членовете на УС на клуба Алексаднър Иванов и Иван Папазов, както и младите надежди на отбора заедно със своите треньори.

 

 

Борислав Попов изтъкна изключителното качество и отличното изпълнение при изграждането на съоръжениято и изказа благодарност към всички, спомогнали за осъществяването на проекта.

 

„Благодаря на всички, които имат отношение към футболната игра, обичат и ще спортуват тук с радост и с удоволствие“ заяви още изпълнителният директор на БФС, като не пропусна да отбележи прогреса в изграждането на футболна инфраструктура в града и изрази надежда за бъдещето.  

 

Кметът Тодор Попов получи специален плакет от БФС  като благодарност за изключителното ползотворното партньорство с общината, след което на свой ред изрази своята благодарност за новата придобивка на Пазарджик.

 

 

„Горд съм, че сме всички заедно тук и искам да ви уверя, че нашите инвестиции в стадиона ще продължат, докато той не добие вида, който заслужаваме. На този етап ще направим необходимото да утвърдим своето място и да изградим отбор, който да ни позволи да си поставим по-амбициозни цели, защото нашето място, рано или късно, трябва да бъде в най-елитната група“. Тодор Попов изтъкна значимостта на детско-юношеската школа и благодари специално на младите футболисти, които получиха и футболни топки от БФС.

 

Церемонията завърши със символично отбелязване на гол от легендата на българския футбол Емил Костадинов.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари